Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ "Μόνο η αλήθεια μπορεί να προστάτευσει από τους κάλπικους σωτήρες" (σχόλιο)


Η καταστροφή ολοκληρώνεται με μόνη αντίσταση ηρωικούς κατοίκους, εθελοντές, πυροσβέστες Έλληνες και αλλοδαπούς και ελάχιστα πτητικά μέσα. Συντονισμός και σχέδιο τραγικό. 

Λόγια πολλά, φωτογραφίες πολλές, επικοινωνια σαν αντίδοτο στην.αποτυχία, ανεκδιήγητη αλαζονεία χωρίς ιχνος αυτοκριτικής κατέδειξαν την αποτυχία επιλογών προσώπων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Αναρωτιέμαι με αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος τον επιτελικό επικεφαλής στο Μάτι και γ. Γραμματέα Υπ. Προστασίας του Πολίτη τον Αρχηγό ΕΛΑΣ στο Μάτι, τι περιμενε κάνεις; κάτι διαφορετικό; αλοιμονο. 

Είναι βέβαιο ότι οι παραιτήσεις έχουν αρχίσει να γράφονται. Ανούσιες παραιτήσεις χωρίς αξία. Οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα αντελήφθησαν ότι ο "βασιλιάς ειναι γυμνός" ότι δηλαδή το κράτος είναι ανάπηρο, ανάλγητο και αδιορθωτο.

Το πλήγμα στον νομό της Εύβοιας θα μείνει.στην ιστορία με μελανά χρώματα και με ευθυνες με ονοματεπώνυμο στις οποίες θα αναφερθώ όταν ερθει η ώρα. 
Η Εύβοια θέλει τουλάχιστον 5ετια για να συνέλθει και η αλήθεια είναι πως στους υπεύθυνους της καταστροφής δεν μπορώ να εμπιστεύομαι την ανασυγκρότηση. Είναι έξω από τα όρια της οργανωμένης λογικής μου.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει ένα μεγάλο χρέος. Να ξανασκεφθει την προσωπική του αποτυχία στις επιλογές που έχει κάνει. 
Δεν αναφέρομαι μόνο στο υπ.Προστασίας. Του Πολίτη. Αναφέρομαι στο κρυμμένο υπ. Συμβούλιο και όχι μόνο. Αν δεν το κάνει θα αποδειχθεί κατωτερος των περιστάσεων. 
Αν το κάνει οφείλει εμπράκτως να διόρθωσει χωρίς τον εγωισμό που φορτώνουν τους ηγέτες το συχνά "αρρωστημένο" περιβαλλον. Δεν ειμαι αισιόδοξος αλλά θέλω να δω στ αλήθεια πως θα το διαχειριστεί.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους εκείνους που παρακουσαν τις τυφλές εκκενώσεις και έσωσαν τα σπίτια των ανθρώπων. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όσους όλους που αγωνίστηκαν για την επιβίωση φύσης και ανθρώπων.
Λυπαμαι για ότι επακολουθήσει στην Εύβοια με τις αποκαλύψεις που θα έρθουν, ωστόσο μόνο η αλήθεια μπορεί να προστάτευσει από τους καλπικους σωτήρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου