Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Ολυμπιονίκης και «στην ανθρωπιά»! Πούλησε το μετάλλιο για να σώσει ένα βρέφος


Σε μια αξιοθαύμαστη κίνηση ανθρωπιάς προέβη η Πολωνή Ολυμπιονίκης Μαρία Αντρέιτσικ, η οποία δημοπράτησε το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στον ακοντισμό στους Αγώνες του Τόκιο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί ένα αγοράκι 8 μηνών.



Η Πολωνή ακοντίστρια, η οποία ήταν 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, αντιμετώπισε και η ίδια ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο των οστών το 2018. Τελικά, κέρδισε τη μάχη και συνέχισε να αγωνίζεται, φτάνοντας μάλιστα στο 2ο σκαλοπάτι του βάθρου στο Τόκιο.

Μετά την κατάκτηση του μεταλλίου, η 25χρονη ήθελε να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό της και, όπως είπε η ίδια, ανταποκρίθηκε στην πρώτη έκκληση για βοήθεια που βρήκε κατά την αναζήτησή της. Ο έρανος ήταν για τον Μιλόσεκ, ένα μωρό οκτώ μηνών από την Πολωνία, που χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών.


Η Μαρία Αντρέιτσικ αποφάσισε να δημοπρατήσει το ασημένιο μετάλλιο της, προκειμένου να συγκεντρωθούν τουλάχιστον τα μισά από τις 280.000 λίρες που απαιτούνται.


Τη Δευτέρα, η Αντρέιτσικ επιβεβαίωσε ότι η πολωνική εταιρεία Zabka, μία αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών ειδών, κέρδισε τη δημοπρασία, ξεπερνώντας τις 140.000 λίρες που ήθελε, ενώ έκανε γνωστό ότι συγκεντρώθηκε και το συνολικό ποσό που χρειάζεται για την διακομιδή και την εγχείρηση.

Όσο για το μετάλλιο, η αλυσίδα Zabka το επέστρεψε στην αθλήτρια μετά τον πλειστηριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου