Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Κεδίκογλου και Θεοχάρης στα Λουτρά για τον Τουρισμό


Σε δύο άξονες οι προτάσεις του Σίμου Κεδίκογλου για την ενίσχυση του τουρισμού στις πυρόπληκτες περιοχές. 

Άμεση στήριξη των επιχειρήσεων και μακροπρόθεσμα αλλαγή της τουριστικής ταυτότητας της Βόρειας Εύβοιας.
Την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων και επαγγελματιών των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας πέραν των μέτρων που ήδη έχουν εξαγγελθεί πρότεινε ο Σίμος Κεδίκογλου κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό υπό τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του τουριστικού κλάδου.
Ο βουλευτής πρότεινε, επίσης, τη λειτουργία του Υδροθεραπευτηρίου καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και μία ειδική διαφημιστική τουριστική καμπάνια για όλη αυτή την περίοδο με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προμελέτη που έχει καταθέσει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη χωροθέτηση Καταδυτικού Πάρκου στη Βόρεια Εύβοια, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών, λαμβάνοντας τη δέσμευση του Υπουργού, ότι θα προχωρήσουν άμεσα.
Τέλος, στο πλαίσιο αξιοποίησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού πρότεινε την υλοποίηση προγραμμάτων διακοπών, όπως είναι ο αγροτουρισμός, που μπορούν να προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα και το εισόδημα των κατοίκων που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά και φυσικά, συγκρατώντας τον αγροτικό πληθυσμό στον τόπο διαμονής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου