Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

ΛΗΛΑΝΤΙΟ-ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ "Ενας χρόνος μετά, τι;" (ΒΙΝΤΕΟ)


Διαμαρτυρία στη γέφυρα του Βασιλικού πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Ληλαντίου με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την Θεομηνία ΘΑΛΕΙΑ.

Ακούστε τι είπαν....

https://www.eviatoday.news/2021/07/blog-post_64.html






















ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ....

Με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων της περιοχής στη σημερινή κινητοποίηση στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ να προστατεύσετε τις ζωές μας!
Σήμερα κλείνει ένας χρόνος από την πλημμύρα από την ημέρα που χάθηκαν 8 ζωές στην Εύβοια και οι κόποι μιας ζωής για εκατοντάδες ανθρώπων που κανείς δεν θέλει να θυμάται ούτε να ξαναζήσει. Και όχι για πρώτη αλλά για δεύτερη φορά. Επίσης σήμερα δεν είμαστε εδώ μόνο για αυτό. Συμπαραστεκόμαστε στους πυρόπληκτους πού στην Εύβοια δοκιμάζονται για έκτη μέρα και βροντοφωνάζουμε για όλους μας:
Φτάνει πια ! Δεν θα τζογάρουν τις ζωές μας! ! ! Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης. Βλέπουμε ένα ένα τα χωριά το ένα μετά το άλλο να καίγονται. Συντελείται τεράστια οικολογική καταστροφή. Πάλι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Καμία πρόληψη δεν υπάρχει. Ούτε για να μην πνιγόμαστε ούτε για να μην καιγόμαστε. Μόνο λόγια για να δικαιολογούνται μετά την καταστροφή. Λένε για απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Κάνουν μόνο εκκενώσεις στις φωτιές και στέλνουν οδηγίες αυτοπροστασίας όταν έχει βροχές. Και με πολύ θράσος να αλληλοσυγχαίρονται οι αρμόδιοι για το ότι γλιτώσαμε τα χειρότερα. Και επιδόματα ψιχουλα που δεν τα πήραν ούτε οι μισοί. Τα ίδια επιδόματα ακούσαμε να εξαγγείλουν και για τους πυρόπληκτους. Κοροϊδία!!! Νιώθουμε οργή, λυπη αγανάκτηση όταν συνειδητοποιούμε ότι η προστασία της ζωής μας, η ασφάλειά μας ήταν κόστος για το κράτος.
Ένα χρόνο μετά την πλημμύρα του '20 και 12 χρόνια μετά την πλημμύρα του '09, και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα στο Ληλαντα.
Η φωτιά του '07 και η πλημμύρα του '09 επιβάρυναν την κατάσταση το '20. Δεν είχαν καθαριστεί τα ρεματα. Ούτε και τώρα έχουν! "Επιβαρύνθηκε ο προύπολογισμος τους" μας είπαν από την Περιφέρεια. Τι θα γίνει τώρα που καιγεται η Βόρεια Εύβοια; Με την πρώτη βροχή τι θα γίνει; Ας μας απαντήσουν.
Εμείς σήμερα είμαστε στο δρόμο. Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν έπρεπε να αναβάλλουμε την κινητοποίηση λόγω των εξελίξεων. Ίσα ίσα όμως σήμερα δεν έπρεπε να είμαστε σπίτι. Αντίθετα, σήμερα στη μαύρη επέτειο της πλημμύρας και την ώρα που η Εύβοια μετράει ανυπολόγιστη καταστροφή βγήκαμε στο δρόμο να υπερασπιστούμε τις ζωές μας. Απαιτούμε να ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ!!! Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες στο 100%. Να ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά έργα. Να πάρουν μέτρα για την προστασία της ζωής μας, των κόπων μας, του φυσικού περιβάλλοντος. Ο καλύτερος φόρος τιμής στα θύματα της πλημμύρας και η η καλύτερη συμπαράσταση στους πυρόπληκτους είναι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε να γίνουν έργα.
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συμβολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στη γέφυρα του Λήλαντα στο Βασιλικό και τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των 8 συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στις περσινές πλημμύρες.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους που παραδώσαμε σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου