Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Ποιοι «έφεραν» (ξανά) τους Ταλιμπάν;


Αυτό που εξελίσσεται στο Αφγανιστάν δεν είναι μόνο αυτό που παρακολουθούμε με γυμνό μάτι.


Οι Ταλιμπάν μπήκαν και στην πρωτεύουσα και το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ και των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχει καταφύγει στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ποιος «έφερε», αλήθεια, τους Ταλιμπάν, τόσα χρόνια μετά;

Τους έφεραν αυτοί που υποτίθεται πως τους έδιωξαν. Τους έφεραν οι ίδιοι που τους «κατασκεύασαν» νωρίτερα. Οι «σύμμαχοι» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αφού έπαιξαν και τροφοδότησαν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, για να τον χρησιμοποιήσουν ως αντίβαρο στα αριστερά κινήματα και στις τότε σοσιαλιστικές χώρες, δημιούργησαν και εκπαίδευσαν τους Ταλιμπάν στα εργαστήρια της CIA και στις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν. Και τι έγινε μετά; 

Μετά οι Αμερικάνοι εγκαταστάθηκαν στο Αφγανιστάν, και τώρα το δημιούργημα του Φρανκενστάιν, οι Ταλιμπάν επελαύνουν σχεδόν νομιμοποιημένοι από εκείνους που κήρυξαν παγκόσμιο “αντιτρομοκρατικό” πόλεμο, υποτίθεται για να τους αφανίσουν…

Ήταν 20 χρόνια πριν, όταν έγινε τότε η πρώτη κίνηση του λεγόμενου αντιτρομοκρατικού πολέμου, μετά την 11η Σεπτεμβρίου (διαβάστε: 11 Σεπτεμβρίου 2001: Ενα χτύπημα που μπορούσε να αποφευχθεί…) όταν εγκαταστάθηκε ένα φιλοαμερικανικό καθεστώς στο Αφγανιστάν. Είκοσι χρόνια μετά μοιάζει σαν η μετάβαση της εξουσίας στους Ταλιμπάν να συντελείται σχεδόν «κανονικά».

Οι ΗΠΑ και οι «σύμμαχοι» εμφανίστηκαν στο Αφγανιστάν σαν «αναμορφωτές» από ένα καθεστώς που οι ίδιοι εξέθρεψαν. Μάλιστα, παρόλο που το φιλοαμερικανικό καθεστώς διέθετε 130.000-140.000 αστυνομικούς και πάνω από 80.000 στρατιωτικούς, ήταν εξαρχής εμφανές πως δεν θα στεκόταν για πολύ στην εξουσία χωρίς την παρουσία των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων (https://slpress.gr/diethni/to-amerikaniko-nayagio-sto-afganistan-i-eykoli-niki-kai-to-dyskolo-meta/).

Όλα αυτά τα χρόνια το φιλοαμερικανικό καθεστώς αν κατάφερε κάτι ήταν (εκτός από τη «δεδομένη» διαφθορά) να εμφανίσει τους Ταλιμπάν σαν τους ντόπιους «απελευθερωτές» (!) , αφού οι ΗΠΑ και οι ΕΕ δρούσαν ως κατοχικές δυνάμεις. Ο λεγόμενος αφγανικός στρατός και οι Αμερικανοί πατρωνές του, αυτοί που έφτασαν να βομβαρδίζουν ακόμα και σε γάμους (!) το μόνο που κατάφεραν ήταν την ανασυγκρότηση των Ταλιμπάν, με αποτέλεσμα τη σημερινή τους «παρέλαση» στην Καμπούλ.

Σαράντα χρόνια μετά από τότε που οι οι ΗΠΑ εξέθρεψαν το «φίδι», στην περιοχή, για να το στρέψουν ενάντια στην Σοβιετική Ένωση, τα πράγματα είναι πιο αποκαλυπτικά από ποτέ. Τόσο αποκαλυπτικά όσο όταν ο «μάγος» της αμερικανικής διπλωματίας, ο Μπρζεζίνσκι, φωτογραφιζόταν τη δεκαετία του ’80 στο Κίμπερ του Πακιστάν, σε συνοριακό φυλάκιο με το Αφγανιστάν, με τον Μπιν Λάντεν…. (https://www.imerodromos.gr/einai-o-imperialismos-hlithie/)

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου