Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

"Η Αυτοδιοίκηση και τα αντανακλαστικά των εκπροσώπων της, τόσο σε επίπεδο δήμων όσο και Περιφερειών, δεν… πέρασαν τη βάση!!"


Ο προβληματισμός Μητσοτάκη για τα αντανακλαστικά της Αυτοδιοίκησης.

Η περιπέτεια των πυρκαγιών έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευκαιρία να εξάγει συγκεκριμένα και ασφαλή συμπεράσματα για μια σειρά από λειτουργίες, τόσο του επιτελικού κράτους και των υπηρεσιών, όσο και παράπλευρων δομών και θεσμών του κράτους.

Η Αυτοδιοίκηση και τα αντανακλαστικά των εκπροσώπων της, τόσο σε επίπεδο δήμων όσο και Περιφερειών, δεν… πέρασαν τη βάση, με αποτέλεσμα ο προβληματισμός στο πρωθυπουργικό επιτελείο να είναι μεγάλος.

Με δεδομένες και καταστροφές που είχαμε στη χώρα τους προηγούμενους μήνες, θα περίμενε κανείς από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να έχουν κινηθεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα, για να είναι καλύτερα προετοιμασμένος και προστατευμένος ο χώρος ευθύνης τους, το φετινό δύσκολο καλοκαίρι.

Αναμένεται ανασχεδιασμός της λειτουργίας των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που για ακόμη μια φορά ήρθαν εκ των υστέρων να διαχειριστούν καταστάσεις που θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει καλύτερα.

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου