Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Θ. Γιαννόπουλος: "Το δράμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας" (σχόλιο)


Είναι αδιανόητο πως εγκατέλειψαν την Βόρειο Εύβοια για να καεί. 

Είναι περίεργο γιατί άφησαν μόνο του τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος και εκλεκτό των κ. Μητσοτάκη και Μπακογιάννη να παλέψει με τις μικρές δυνάμεις τις επίγειες τις οποίες διέθετε η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας να σβήσει ένα τέτοιο μεγάλο μέτωπο.
Είναι αξιοπερίεργο ότι τον Περιφερειάρχη Στερεάς τον εγκατέλειψαν μόνο του και αυτό με στεναχωρεί ιδιαίτερα γιατί για την εκλογή του Φάνη Σπανού είχα συνεργήσει ιδιαίτερα. Και δεν είναι εγωιστικό να πω ότι αν δεν βοηθούσα δεν θα έβγαινε Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος.
Οι ευθύνες είναι μεγάλες, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του ιδίου του Φάνη Σπανού, της Κυβέρνησης απέναντί του, αλλά εδώ δεν εστιάζονται σε προσωπικό επίπεδο εστιάζονται σε μια ολόκληρη περιοχή σε ολόκληρη την Βόρειο Εύβοια σε μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες.
Κύριοι της Κυβέρνησης έχετε βαρύτατες ευθύνες και θα πρέπει να απαντήσετε γιατί συνέβη αυτό. Ποίοι ήσαν οι λόγοι που εγκαταλείψατε τους πολίτες της ωραίας αυτής περιοχής? Τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία που με ενάργεια και σαφήνεια δήλωσε ο Περιφερειάρχης μας Φάνης Σπανός;
Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό απαξιώνετε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, απαξιώνετε τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό βάζοντάς του ένα καπέλο ανασυγκρότησης της περιοχής με Πρόεδρο τον κ. Μπένο, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - καταξιωμένος κατά τα άλλα ως Δήμαρχος και Υπουργός στις Κυβερνήσεις Α.Παπανδρέου και Κ.Σημίτη- χωρίς να υπάρχει κανένα νομοθετικό πλαίσιο και μπαίνει καπέλο στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.
Τότε τι τον έχετε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος; Τον αναγκάζετε σε παραίτηση; Τί θέλετε να δημιουργήσετε στη Στερεά Ελλάδα και δη στην Εύβοια;
Και ερωτώ τον κ. Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μητσοτάκη δεν υπήρχε κανένα άλλο στέλεχος ικανό με επιστημονική πληρότητα και αξιοσύνη να αναλάβει αυτή τη θέση; Η ιστορική παράταξη της Ν.Δ. στερείται τέτοιων προσωπικοτήτων; Έπρεπε και εδώ να αντλήσετε στέλεχος από τις δυνάμεις του πρώην ΠΑΣΟΚ;
κ. Μητσοτάκη σύντομα από ότι φαίνεται θα οδηγήσετε τη χώρα γιατί δεν μπορείτε διαφορετικά σε εκλογές. Θα ζητήσετε όμως τη βοήθεια της παράταξης και των στελεχών γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσετε να βγείτε, αλλά να είστε σίγουρος ότι θα σας γυρίσουν την πλάτη και εσάς προσωπικά ως Αρχηγό θα σας περιφρονήσουν. Λυπάμαι αλλά δυστυχώς έτσι θα συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου