Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Συγνώμη που θα σας το χαλάσω... Στις άρτι καμμένες εκτάσεις δεν μπαίνουν δια ροπάλου οι εξής δύο: Αναδασωτές και Κατσίκια!


Με όλο τον σεβασμό στην ανησυχία και την καλή πρόθεση πολλών να βοηθήσουν μέσω της αναδάσωσης, γράφω κάποιες πληροφορίες που τις σπουδάσαμε!


"Στις άρτι καμμένες εκτάσεις δεν μπαίνουν δια ροπάλου οι εξής δύο:
1) Αναδασωτές
2) Κατσίκια
Συγγνώμη που θα σας το χαλάσω με τις "δεντροφυτεύσεις" που μερικοί σπεύδουν να οργανώνουν με φορείς, κατά μόνας ή με την παρέα τους, αλλά σκεφτείτε πως δεν κάηκαν δέντρα αλλά οικοσυστήματα. Η διαφορά είναι μεγάλη!Στη γεωπονική μάθαμε ότι το δάσος δεν είναι δέντρα γύρω-γύρω. Είναι ζώα, είναι πουλιά, είναι φυτά, έντομα, μύκητες -οι φυσικοί νεκροφάγοι και σαπροφάγοι καθαριστές του. Δεν τον χρειάζεται τον άνθρωπο το δάσος. Τα πιο πολλά του δάσους μυστικά, σου είναι αθέατα. Το δάσος δε σε θέλει. Εσύ το θες.
Τα οικοσυστήματα έχουν όλα τα βασίλεια της Ζωής, συνεργαζόμενα.
Η δεντροφύτευση από την άλλη, είναι η απλούστερη αρχιτεκτονική τοπίου, ενδείκνυται για χέρσα εδάφη μόνο! Κανένα δάσος δεν φύτευσαν άνθρωποι. Η ίδια η παρουσία του ανθρώπου υποβιβάζει το δάσος, όσο πιο κοντά πάει ο άνρθωπος στο δάσος τόσο αυτό υποφέρει. Και τώρα σχεδιάζετε να του κατσικωθείτε; να το αποτελειώσετε;
Τα δενδρύλλια, (ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ ΤΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ, Ω ΝΑΙ, το καλύτερο εργαλείο για να φτιαχτεί το οικολογικο-κοινωνικο προφίλ των εφοπλιστών) φυτεύονται άκριτα κατευθείαν από τα φυτώρια. Τα υποκείμενα είναι θνησιγενή, δεν θα βγάλουν ούτε 2 σαιζόν. (Ρωτήστε να μάθετε πόσα δάση αναστύλωσαν τόσων χρόνων δράσεις του Αλαφούζου και των ρομαντικών του ψυχών...με σύνθημα "όλοι οι... χαζοί μπορούμε")
Οι καραάσχετοι εκτός που θα ποδοπατήσουν κάθε προσπάθεια ζωής στο έδαφος, που ακριβώς θα τα φυτέψουν; θα ξεπατώσουν τα παλιά; νομίζετε κάηκε και η ρίζα; Όχι! Σε ένα μήνα το πολύ, θα είναι γεμάτο ανοιχτά μάτια, έτοιμα να βλαστήσουν από του χρόνου. Δεν έχετε ιδέα πως θα είναι του χρόνου αν το αφήσουμε ήσυχο. Θα βγουν λαίμαργα, θα βγουν καταπράσινα, σε 10 χρόνια θα είναι πάλι αυτό που ήταν. Οι κοιμώμενοι οφθαλμοί των δέντρων, με τη φωτιά αναζωογονούν το δάσος. Τα παρθένα δάση των βροχών, οι ζούγκλες, αυτοαναφλέγονται μια στα 100 χρόνια για να επωφεληθούν από αυτή την αναζωογόνηση. Το δέντρο ξαναγεννιέται από το εσωτερικό του.
Αυτό διότι η εφεδρεία του δέντρου σε οφθαλμούς θα ξαναπετάξει πράσινο σε ελάχιστο χρόνο. Έτσι σε 3-4 χρόνια θα έχει ανακάμψει το όποιο οικοσύστημα, ΜΌΝΟ όμως μείνει απολύτως απείραχτο και μη προσβάσιμο από τον άνθρωπο.
Με το άλλοθι των δεντροφυτεύσεων, οι περιοχές θα αποχαρακτηριστούν μπαμ μπαμ, (σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις του νόμου). Οι ανεμογεννήτριες είναι στο αμπαλάζ τους και περιμένουν... Άρα, αν μπορούσε να κάνει κάτι μια κυβέρνηση είναι να απαιτήσει να μην πατήσει πόδι ανθρώπου και κοπάδια στα καμμένα για τα επόμενα 50 χρόνια!!!
Οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί στο ψήφισμα που τρέχει η ΑVAAZ. Ίσως εν αγνοία μας διευκολύνουμε όσους έχουν συμφέροντα με τους εμπρησμούς."

Αναδημοσιεύση από Ελληνα Γεωπόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου