Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη για τις πυρκαγιές στην Εύβοια άσκησε η εισαγγελία Χαλκίδας


Κάτοικοι του δήμου Μαντουδίου -Λίμνης- Αγίας Αννας κατέθεσαν επίσης στην εισαγγελία Χαλκίδος μηνυτήρια αναφορά.


Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Χαλκίδας.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκίδας θα χρεώσει τη μηνυτήρια αναφορά σε κάποιον εισαγγελέα και θα διατάξει έρευνα και προκαταρκτική εξέταση.

Το μεσημέρι πάντως, κάτοικοι του δήμου Μαντουδίου -Λίμνης- Αγίας Αννας κατέθεσαν επίσης στην εισαγγελία Χαλκίδος μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ως δημότες και έχοντες έννομο συμφέρον. Στη μηνυτήρια αναφορά, οι κάτοικοι ζητούν την αναζήτηση υπευθύνων και τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων για την πυρκαγιά που μέχρι τώρα έχει αποτεφρώσει κάπου 500.000 στρέμματα δασικής έκτασης στη βόρεια Εύβοια και κατέστρεψε περίπου 1000 σπίτια στα χωριά της Λίμνης , όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Αναφέρουμε ότι χάσαμε την περιουσία μας ως νόμιμο δικαιολογητικό λόγο, έχοντας έννομο συμφέρον», τονίζει στο newscenter εκπρόσωπος των πολιτών που κατέθεσαν την μηνυτήρια αναφορά.

«Η δική μας μηνυτήρια αναφορά νομικά πρέπει να συνενωθεί με την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Χαλκίδας» ,τονίζει η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι «οι δύο μηνυτήριες αναφορές λειτουργούν παράλληλα, δεν είναι αντικρουόμενες».

Οι δημότες ήδη συγκεντρώνουν υλικό και μάρτυρες ενόψει της προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

πηγη newscenter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου