CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Pfizer και Moderna κερδοσκοπούν με τα εμβόλια στις νέες συμβάσεις με την ΕΕ


Σύμφωνα με τους Financial Times, η Pfizer αύξησε την τιμή του εμβολίου της κατά περισσότερο από 25% και η Moderna πάνω 10%

Ευκαιρία για κερδοσκοπία αποδεικνύεται η εξάπλωση του Covid για κάποιους φαρμακευτικούς κολοσσούς. Οπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, οι δυο αμερικανικοί κολοσσοί Pfizer και Moderna αύξησαν σημαντικά τις τιμές των εμβολίων στις νέες συμβάσεις που υπέγραψαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η νέα τιμή για το εμβόλιο της Pfizer ανέρχεται στα 19,50 ευρώ έναντι 15,50 ευρώ που ήταν προηγουμένως, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, που έχει γνώση των νέων συμβάσεων. Οσο για το εμβόλιο της Moderna, η τιμή αυξήθηκε στα 21,50 ευρώ, από τα 19 ευρώ της πρώτης συμφωνίας με την ΕΕ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Pfizer αύξησε την τιμή του εμβολίου της κατά περισσότερο από 25% και η Moderna πάνω 10%, σε σύγκριση με τις τελευταίες συμβάσεις προμήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τις νέες συμβάσεις, οι δυο εταιρείες θα διαθέσουν συνολικά, άλλες 2,1 δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι το 2023.

«Οι φαρμακευτικές εταιρείες εξακολουθούν να είναι οι μόνες που χαμογελούν λόγω της εξάπλωσης του Covid», γράφει εύστοχα η ιταλική εφημερίδα il Tempo.

Οι δυο εταιρείες προχώρησαν σε επαναδιαπραγμάτευση των αρχικών συμφωνιών με την ΕΕ, εκμεταλλεύομενες τα δεδομένα από τη φάση 3 της δοκιμής, που έδειξαν ότι τα εμβόλια των δύο αμερικανικών εταιρειών «mRNA» είχαν μεγαλύτερα ποσοστά αποτελεσματικότητας, σε σχέση με τα φθηνότερα εμβόλια από την ΑstraZeneca και την Johnson & Johnson.

«Οι φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν ήδη αυξήσει τρομακτικά τα έσοδά τους σε σύγκριση με το 2020 και τώρα, επίσης, χάρη στην εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, θα είναι σε θέση να εξασφαλίσουν νέα κέρδη, πολλων δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και αυτές που θα υπογραφούν σύντομα», γράφει η ιταλική εφημερίδα.
Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι «οι εταιρείες επωφελήθηκαν από την ισχύ τους στην αγορά και χρησιμοποίησαν τη “συνήθη φαρμακευτική ρητορική. Τα εμβόλια λειτουργούν έτσι ώστε η αξία τους να αυξάνεται».

Το χάσμα μεταξύ των κατασκευαστών εμβολίων «mRNA» και των αντιπάλων τους θα διευρυνθεί περαιτέρω. Συμβουλευτικές εταιρείες που ρωτήθηκαν από τους Financial Times προβλέπουν ότι οι πωλήσεις εμβολίων της Pfizer θα φτάσουν τα 56 δισεκατομμύρια δολάρια και της Moderna τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς κυριαρχούν στις αγορές υψηλού εισοδήματος, όπως η Ευρώπη. «Ο Covid είναι σίγουρα μια μεγάλη υπόθεση για τη Big Pharma», γράφει η il Tempo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου