Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα καλούν το λαό της πόλης στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Τρίτη 23 Οκτώβρη, 7 μ.μ. στα Φανάρια της Νεάπολης.

Στις 22 και 23 Οκτώβρη σε δεκάδες πόλεις της χώρας το ΚΚΕ και η ΚΝΕ οργανώνουν διήμερο δράσης ενάντια στην εγκατάσταση νέων ΝΑΤΟικών βάσεων, στην αναβάθμιση όσων ήδη υπάρχουν, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Για την ενημέρωση των εργαζομένων, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση οι οργανώσεις Χαλκίδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προχωρούν τις επόμενες μέρες σε μεγάλη εξόρμηση σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και σχολές με σχετική ανακοίνωση και τον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου.
Το πρόγραμμα των περιοδειών μέσα σε χώρους δουλειάς:
ΔΕΥΤΕΡΑ 22/10
  • 6 π.μ. στη χαρτοποιία ΑΙΓΙΣ, με τον Γιάννη Τζαβάρα, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.
  • 6.30 π.μ. στην επιχείρηση “Κελαϊδίτης ΑΕ”
  • 6.45 π.μ. στο εργοτάξιο του Δήμου Χαλκίδας, με τον Θανάση Γεωργίου, μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.
  • 10.00 π.μ. στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με τη Σοφία Ντούρου, μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.
  • 11.00 π.μ. στο εργοστάσιο μετάλλου “SABO”, με τον Μάκη Μακρή, Γραμματέα της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.
  • 12.30 μ.μ. στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χαλκίδας, με την Ασημίνα Καραμπέτσου, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.
Επίσης, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις στις πύλες των εργοστασίων Αλλατίνη, ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ, ΣΟΓΙΑ, Κελαϊδίτης ΕΠΕ, ΣΥΝΚΟ, σε σχολεία, σε επιχειρήσεις στο εμπόριο και άλλους χώρους δουλειάς.
ΤΡΙΤΗ 23/10
  • 9.30 π.μ. στην πτηνοτροφική επιχείρηση “Μιμίκος”, με τον Γιάννη Τζαβάρα
  • 10.30 π.μ. στο εργοστάσιο “Παλίρροια”, με την Γεωργία Πύθουλα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
  • 12.00 μ. στη φαρμακοβιομηχανία “Γκαλένικα”, με την Ασημίνα Καραμπέτσου
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να ξεσηκωθούν ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο.
Στις 22 και 23 Οκτώβρη διαδηλώνουμε σε όλες τις πόλεις που υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις ή σχεδιάζονται να δημιουργηθούν νέες. Σε όλη την Ελλάδα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με πολύμορφες δράσεις, θα εκφράσουν την αντίθεση σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Η πολιτική αυτή έχει τη σφραγίδα σύσσωμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει γίνει ο καλύτερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί μερίδιο απ’ την «πίτα» των αγορών, των δρόμων Ενέργειας, των πρώτων υλών, εμπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, που οξύνονται, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από δήθεν προσωπικές απόψεις του υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου. Η επέκταση της βάσης στη Σούδα, η μεταφορά drones στη Λάρισα, η δημιουργία βάσης αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, ο σχεδιασμός για μεταφορά «ειδικών όπλων» στον Αραξο κ.α. είναι μέτρα που ήδη υλοποιούνται απ’ την κυβέρνηση και έχουν τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων.
Αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετεί η κυβέρνηση, όταν δίνει το 2% του ΑΕΠ (4 δισ. ευρώ), κάθε χρόνο, για τα ΝΑΤΟικά σχέδια, τη στιγμή που ο λαός υποφέρει, όταν στέλνει ελληνικά στρατεύματα εκτός συνόρων σε ΝΑΤΟικές αποστολές και ασκήσεις, όταν πρωταγωνιστεί να μπουν νέες χώρες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως έκανε στη Συμφωνία με τη FYROM.

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΟΙ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Οι βάσεις τους δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα, όπως λένε ορισμένοι, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των ενεργειακών κολοσσών. Θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε «μαγνήτη» πιθανών επιθέσεων.
Άλλωστε, η συμμετοχή της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η παρουσία των ΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά αντίθετα όξυναν την τουρκική επιθετικότητα. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, που το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Παίζει το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» στις ελληνοτουρκικές διαφορές.

ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!
Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου