Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 2 μ.μ. στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης


Αύριο Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού, με τους εκπαιδευτικούς αφημένους στην τύχη τους να προσπαθούν να καλύψουν τις ανεπάρκειες ενός συστήματος που μας βλέπει όλους σαν αριθμούς και όχι ως πρόσωπα, τα δευτεροβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ καλούν όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις  και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο νομό μας όπου τα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν πολλά και άλυτα με μια διοίκηση που κωφεύει και κρύβεται όχι μόνο πίσω από το δάχτυλό της, είναι περισσότερο επιτακτικό από ποτέ να διαδηλώσουμε την δυσαρέσκειά μας και την άρνησή μας να μας μεταχειρίζονται ως πολίτες β' κατηγορίας. 
Τα ασφυκτικά γεμάτα τμήματα, με 27 και περισσότερους/ες μαθητές/τριες, τα ξενόγλωσσα 35άρια τμήματα, οι Ομάδες προσανατολισμού που κλειδώνουν μέσα στο καλοκαίρι στερώντας από τους μαθητές/τριες το δικαίωμα να αλλάξουν επιλογή μέσα σε ένα λογικό χρόνο από την έναρξη των μαθημάτων, τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που στοιβάζονται σε ήδη πολυάριθμα τμήματα, τα κενά που υπάρχουν ακόμη στο νομό ένα περίπου μήνα μετά την έναρξη των σχολείων, οι μηδενικοί διορισμοί, είναι λίγα από τα πολλά θέματα που χρόνια τώρα ταλανίζουν το Δημόσιο σχολείο. 

Γι' αυτά και άλλα πολλά σας καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 2 μ.μ. στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Κριεζή 16).
Η φωνή μας δυναμώνει μέσα από τους συλλογικούς αγώνες.                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου