Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018


Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεών τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα! Διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό, θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θα, θα, θα....

·         Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ στις 20-9-2018 και ενώ είχαμε βγει από τα μνημόνια, την πρόταση 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€, του ημερομισθίου στα 33,57€ και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
·         Την ίδια μέρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενεργοποίησε το νόμο ΒΡΟΥΤΣΗ που είχε ψηφίσει η ΝΔ ώστε μόνιμα ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται από το αστικό κράτος και με όρο να μη θίγεται η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρήσεων. Τον αντεργατικό νόμο που πλέον πήρε το τίτλο ΒΡΟΥΤΣΗ–ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ στήριξαν εκτός από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της κερδοφορίας.
·         Τα προσχέδια του προϋπολογισμού για το 2019 που έχουν ήδη κατατεθεί είναι μία από τα ίδια. Από τη μία προβλέπουν νέες επιδοτήσεις στις επιχειρήσεις, μείωση αφορολόγητου για αυτές κα. Από την άλλη προβλέπουν νέες περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις κτλ που θα βιώσουμε.
Η μεταμνημονιακή εποχή βρίσκει εδώ τους περισσότερους από 700 νόμου ενώ τα μέτρα θα πάνε μέχρι το 2060 και έπεται επέκταση. Όσα είναι ήδη είναι ψηφισμένα αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί αποτελούν συνέχεια της επίθεσης στη ζωή μας. Στις 31-12-2018 λήγει η προστασία από πλειστηριασμούς, από το νέο έτος θα δούμε νέες μειώσεις στους μισθούς λόγο της μείωσης του αφορολόγητου κ.α. Έφτασαν στο σημείο, χωρίς ίχνος ντροπής, να λένε δημόσια να φύγουν οι συνταξιούχοι από τη ζωή για να πιάσουν τους δημοσιονομικούς δείκτες τους.
Για να εξασφαλίσουν επιδοτήσεις στα επιχειρηματικά συμφέροντα περικόπτουν από αυτά που εμείς και μόνο έχουμε πληρώσει. Το Νοσοκομείο της Χαλκίδας καταρρέει από ελλείψεις, τα σχολεία στεγάζονται σε άθλια κτίρια όπως και οι παιδικοί σταθμοί που μόνο στη Χαλκίδα άφησαν έξω 10δες παιδιά. Είμαστε απροστάτευτοι απέναντι στα φυσικά φαινόμενα καθώς δεν γίνονται έργα υποδομής, στη Β. Εύβοια πνίγηκαν, στο Κοντοδεσπότι κάηκαν και στη συνέχεια πνίγηκαν και εκεί.
Για τα συμφέροντα των λίγων δεν διστάζουν πουθενά: Εμπλέκουν τη χώρα μας σε κάθε πόλεμο που διεξάγεται πάνω στη γη, ΝΑΤΟικες εγκαταστάσεις ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ενώ αυτή η βαθιά συμμετοχή αυξάνει τους κινδύνους μέχρι και της άμεσης πολεμικής εμπλοκής.

Κερδισμένοι είναι μόνο οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, αυτών τα συμφέροντα υπηρετούνται. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι πανελλαδικά και στην περιοχή μας καταγράφουν κερδοφορία, γίνονται επενδύσεις όπως στην Κόκα Κόλα (24εκ), Nestle (8,5εκ), Αλλατίνη (20εκ).
Οι επιχειρήσεις τροφίμων, οι πτηνοτροφικές δουλεύουν στο φουλ, οι ιχθυοκαλλιέργειες εξάγουν σε 40 χώρες, όλη η Ευρώπη τροφοδοτείται κηπευτικά και άλλα προϊόντα από την Εύβοια, η ΣΑΜΠΟ εξάγει το σύνολο σχεδόν της παραγωγής της, μεγάλο ποσοστό και η ΤΕΜΠΟ, τα ναυπηγεία δουλεύουν ασταμάτητα εδώ και χρόνια, η ΛΑΡΚΟ βγάζει ανώτερης ποιότητας σιδηρονικέλιο...
Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που καταγράφεται που για όλους εμάς σημαίνει φτώχεια, μισθοί πείνας, εντατικοποίηση, εργατικά ατυχήματα, ξεκλήρισμα μικρεμπόρων-μικροκαλλιεργητών.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
Χρειάζεται άμεσα να οργανωθεί η απάντησή μας. Ήδη οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Τροφίμων – Ποτών, Τύπου Χάρτου, Φαρμάκου και άλλες όπως και 10δες εργατικά κέντρα και σωματεία έχουν πάρει απόφαση για απεργία στις 8 Νοέμβρη 2018. Η απεργία γίνεται για να υπερασπιστούμε την ίδια μας τη ζωή και πρέπει να γίνει υπόθεση πρώτα και κύρια των σωματείων, ανεξάρτητα από διαφορές που μπορεί να υπάρχουν. Στην απεργία να ενταχθούν αιτήματα του κάθε χώρου.
Καλούμε τα σωματεία της περιοχής, εργαζόμενους, φορείς να συμμετέχουν την Πέμπτη 18/10/2018 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας για να σχεδιάσουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ στη περιοχή μας.
Μόνο έτσι θα δούμε καλύτερες ημέρες και είναι πολλά τα παραδείγματα. Οι εργαζόμενοι στην Cosco πέτυχαν την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, σε χώρους δουλειάς εντός του 2018 υπογράφηκαν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις, προστατεύτηκαν δικαιώματα, ανακλήθηκαν απολύσεις, πολλά ακόμα είναι αυτά που διεκδικούνται.
Κανείς να μην ξεγελαστεί από τα ελάχιστα ψίχουλα που σχεδιάζουν να δώσουν εν όψη εκλογών και επειδή ταυτόχρονα καταγράφονται θετικοί ρυθμοί στην οικονομία. Πιθανά κάποια μέτρα να πάρουν παράταση ή να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός σύμφωνα με τον προϋπολογισμό δηλαδή κατά 6 λεπτά την ημέρα όμως το μαρτύριο που ζούμε δεν θα αλλάξει με αυτόν τον τρόπο.
Κανείς να μην περιμένει τους εργατοπατέρες στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να προκηρύξουν απεργία. Στη συνεδρίαση που έγινε πριν λίγες ημέρες (10/10/2018) είπαν ότι πρέπει “να περιμένουμε...”, “να δούμε...”. Η ΓΣΕΕ απέδειξε άλλη μία φορά ότι είναι ενάντια στην ανάγκη οργάνωσης της πάλης για διεκδικήσεις. Στην ίδια συνεδρίαση αντιτάχθηκαν στη διαγραφή του επικεφαλής γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ παρότι ως εργοδότης δεν μπορεί ούτε καν μέλος σωματείου να είναι!
Είναι ώρα ευθύνης για κάθε συνδικαλιστή. Ενάντια στον εργατοπατερισμό να συμβάλει στην οργάνωση της απάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι στην επίθεση που βιώνουμε.
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ
Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση
Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
Αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική θωράκιση, αποζημιώσεις στους πληγέντες
Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου