Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Εγκρίθηκε με 80 ψήφους η πρόταση Ζάεφ για τις Συνταγματικές αλλαγές. Καταγγελίες VMRO: Η Βουλή έγινε αρένα εκβιασμών - Προσέφεραν 2 εκατ. σε βουλευτές

Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε απόψε την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας.

Ενώ ο επικεφαλής του κόμματος κάλεσε τη Βουλή να λήξει τη συνεδρίαση καθώς ο Ζάεφ δεν είχε την πλειοψηφία των 2/3 για να περάσει τις αλλαγές στο σύνταγμα, ο γραμματέας κ. Γιανούσεφ έδωσε στοιχεία στους δημοσιογράφους, καταγγέλλοντας ότι αποπειράθηκαν να δωροδοκήσουν τους βουλευτές του VMRO ακόμη και με 2 εκατ. ευρώπροκειμένου να πάρουν τη θετική τους ψήφο. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ είπε: "Πάρτε τα χέρια σας από τη βούληση του λαού και επιτρέψτε στους νομοθέτες να αποφασίζουν ελεύθερα. Αυτή δεν είναι η ευρωπαϊκή ΠΓΔΜ για την οποία αγωνιστήκατε" και στη συνέχεια τον προειδοποίησε ότι "αυτές οι τακτικές θα γυρίσουν μπούμερανγκ".
"Η Βουλή έγινε αγορά και αρένα εκβιασμών" τόνισε, επίσης, κάνοντας λόγο για προσφορά από 250.000 έως και 2 εκατ. ευρώ για εξαγορά ψήφου.
Όπως τόνισε σε έναν βουλευτή προσφέρθηκαν 250.000, σε έναν άλλον 1 εκατομμύριο και σε έναν τρίτο έφθασαν και τα 2 εκατομμύρια. Όλες οι απόπειρες δωροδοκίας έπεσαν στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου