Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Αυριο στις 9.30 η Κατ. Μπατζελή στο ΡΑΔΙΟ1 98.1

Την πρώτη της συνέντευξη μετά την απόφαση του ΚΙΝΑΛ που ομόφωνα την ανέδειξε ως υποψήφια Περιφερειάρχη δίνει η Κατ. Μπατζελή στον Μάνο Παπαμακάριο.!

Βιογραφικό Κατερίνας Μπατζελή  (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων)
Η Κατερίνα Μπατζελή γεννήθηκε το 1958 στο Ηράκλειο Αττικής και έχει καταγωγή από τη Φθιώτιδα. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.
Είναι σύμβουλος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιριστικών Ενώσεων (ΓΕΣΑΣΕ). Ως εκπρόσωπός τους συμμετέχει στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Γ' ΚΠΣ καθώς και στην επιτροπή παρακολούθησης του Γ' ΚΠΣ. Είναι επίσης σύμβουλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) σε ζητήματα που αφορούν στη συγκρότηση και την ενεργοποίηση της καθώς και σύμβουλος αγροτοβιομηχανικών επιχειρήσεων σε θέματα πολιτικής τροφίμων.
Από το 1993 ως το 1996 ήταν γενική γραμματέας διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών θεμάτων του Υπουργείου Γεωργίας. Από το 1989 ως το 1992 ήταν μέλος του γραφείου της Ελληνίδας Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Από το 1983 ως το 1989 ήταν επιστημονική συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι αντιπρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ).
Ως εκλεγμένη ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2004-2009) ήταν Μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Σοσιαλιστικής Ομάδας για θέματα Αγροτικής Πολιτικής και μέλος σε πολλές επιτροπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου