Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ στα ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΑ και τα ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΑ των Ο.Τ.Α. ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ


Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες του τι σημαίνει εμπλοκή των ιδιωτών στη Δημόσια Διοίκηση. Το 2013 μια ένωση εταιριών εισέπραξε πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000,00 €) προκειμένου να φτιάξει τη ψηφιακή πλατφόρμα «Μητρώο Πολιτών» (που αφορά τα Ληξιαρχεία και τα Δημοτολόγια όλων των Δήμων). Στο έργο εμπλέκεται και η περιβόητη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Α.Ε.» (η οποία έχει αφήσει απλήρωτους εκατοντάδες συναδέλφους που είχαν εργαστεί για το Εθνικό Δημοτολόγιο).

 Στις 28 Αυγούστου 2018 έρχεται το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του (αριθμ 28/2018) να διαπιστώσει ότι στο ψηφιακό σύστημα υπάρχουν λάθη και θα πρέπει οι συνάδελφοι Ληξίαρχοι σε όλη τη χώρα να επανελέγξουν και να καταχωρήσουν όλες τις ληξιαρχικές πράξεις από το 1933 έως το 2013!!! Δηλαδή την ανεπάρκεια των ιδιωτών να την πληρώσουν οι συνάδελφοι μας.
 Σ΄ αυτή τη κατεύθυνση η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να κηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, για τους εργαζόμενους στα Ληξιαρχεία και Δημοτολόγια όλων των Ο.Τ.Α., από κάθε εργασία που αφορά την διόρθωση των λαθών και των κενών που άφησαν οι ιδιώτες.
Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών αντί να στέλνει διατάγματα προς τους εργαζόμενους, να αναζητήσει τις ευθύνες που έχουν οι ιδιώτες από την μη τήρηση των συμβατικών τους υποχρεώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου