Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΧΩΜΑ, ΜΟΝΟ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΣΚΟΤΩΜΕΝΩΝ

Ο Μοριάς έχει ξεσηκωθεί. Στις 4 Αυγούστου το 1821 πέφτει το κάστρο της Μονεμβασιάς και μετά από δύο ημέρες το κάστρο του Ναβαρίνου. Σα σήμερα 5 Οκτωβρίου είναι η μεγάλη ημέρα. Η μεγάλη σφαγή των Τούρκων από τους επαναστατημένους Έλληνες. Ας "ξαναζωντανέψουμε" το γεγονός, σήμερα που η πολιτισμένη  και ανθρωπιστική Δύση έχει ξεχάσει τα δικά της εγκλήματα και σοκάρεται από τις αγριότητες λαών απο τους οποίους για αιώνες έπινε το αίμα τους...

Πολιορκία της Τριπολιτσάς. Φοβερά πράγματα. Άγνωστα στους πολλούς Έλληνες διότι ποτέ κανένα υπουργείο πολιτισμού και κανένα κέντρο κινηματογράφου δεν χρηματοδότησε μια σοβαρή ταινία από την Ιστορία μας, να μάθουμε ποιοι είμαστε, τι περάσαμε. Για τα σκουπίδια είναι οι ψευτοηρωϊκές κάργα στη ρητορεία ταινίες, όσες γυρίστηκαν με θεματολογία επεισόδια του 1821, κατάλληλες μόνον για παιδάκια του νηπιαγωγείου.
Οι πολιορκητές φέρνουν τρία πυροβόλα από την Μονεμβασιά κι όλοι κοιτάνε προς τα τείχη, στην πρωτεύουσα του Μοριά. Πείνα και αρρώστιες έχουν βαρέσει τους πολιορκημένους Τούρκους, που μάταια προσπαθούν να βρουν τρόφιμα. Αποτυχαίνει και η απόπειρα του ναύαρχου Καρά Αλή να βγάλει 10.000 οπλισμένους από 60 καράβια στην Καλαμάτα και την Πάτρα. Το πράμα δεν πάει άλλο. Ψόφος κτυπάει τους Τούρκους μέσα στα τείχη.
Επόμενο είναι να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, το θέλουν και οι δύο πλευρές, όμως δεν συμφωνούν στους όρους. Ο Κολοκοτρώνης κάνει την κίνησή του. ''Ωρέ, Αλβανοί, εσείς βγείτε έξω, πάρτε και τις περιουσίες σας, δεν θα σας πειράξει μαχαίρι ελληνικό..., μπέσα, ωρέ". Έτσι έγινε. Οι 1.500 οπλισμένοι Αλβανοί βγήκαν έξω σαν κύριοι, κι αυτό διευκόλυνε τα πράγματα.
Λεπτομέρεια: Όσο κρατούσε η πολιορκία, Έλληνες μαυραγορίτες τροφοδοτούσαν ειδικά τους Αλβανούς με τρόφιμα. Συμβαίνουν.
Ο Δούνιας από την Κυνουρία με την ομάδα του κάπου είδε μπόσικη την κατάσταση σ' ένα σημείο του τείχους, σκαρφάλωσε και ανοίγει την "Πόρτα τ' Ανάπλιου". Αυτό ήταν. Χιλιάδες Έλληνες ορμάνε και για τρεις ημέρες γίνεται γενική σφαγή στην Τρίπολη. Δεν μπόρεσε ο Κολοκοτρώνης να ελέγξει την κατάσταση, 10.000 Τούρκοι σφάχτηκαν σαν αρνιά. Ήταν μια αντίδραση μετά την καταπίεση αιώνων. Ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης είπε, ότι μέχρι να φθάσει στην εκκλησία, στο άλογό του επάνω, δεν πάτησε χώμα, μόνον κουφάρια σφαγιασμένων.
Οι μπινέδες της Ευρώπης, όπως άλλωστε και οι Τούρκοι, μίλησαν για θηριωδίες των πολιορκητών ρίχνοντας σκιές στην επανάσταση, ότι οι Έλληνες δεν αντέδρασαν πολεμικά, στρατιωτικά, ότι δεν είναι άξιοι να αποκτήσουν ελεύθερο κράτος.
Λεπτομέρεια: Μετά από χρόνια έγινε γνωστό ότι οι Έλληνες αφού πήραν την Τρίπολη έκαναν έρανο(!!!) υπέρ των ορφανών των πεσόντων Τούρκων. Αυτοί, ρε, ξεφτύλες Ευρωπαίοι, είναι οι αληθινοί Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου