Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – “Chalkida Bridges Half Marathon”

Στα πλαίσια της ομαλής και ασφαλής διεξαγωγής του 5ου Λαϊκού Αγώνα Αγάπης Χαλκίδας και μετά από την τελική σύσκεψη με το Δ/κτη τροχαίας, αντιπροσωπείας του Λιμεναρχείου Χαλκίδας και της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, οριστικοποιήθηκε και βελτιώθηκε, η λήψη μιας σειράς μέτρων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, που έχουν ως εξής:

  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, η στάση και στάθμευση, από τις 9 το πρωί έως τις 11 το πρωί, (για δύο ώρες) στις οδούς Μιαούλη, Τζιαρντίνι, Αγγελή Γοβιού ως το ύψος της γέφυρας. Από ώρα 11:00 έως 13:00, η εκτροπή των οχημάτων θα γίνει μέσω της οδού Τσιριγώτη.
  • Επιπλέον, για το ίδιο χρονικό διάστημα, θα παραμείνει κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων η οδός Ελ.Βενιζέλου, από το ύψος του ΟΤΕ (οδός Παπαναστασίου) μέχρι την Αγγ.Γοβιού.
  • Στη διασταύρωση της Νεάπολης θα γίνεται εκτροπή των οχημάτων άνω των 3.5 τόνων που θα έχουν κατεύθυνση προς παραλία Χαλκίδας.
  • Η Παλαιά Γέφυρα της Χαλκίδας θα παραμείνει κλειστή για την κυκλοφορία παντός οχήματος από τις 10:00 το πρωί έως 13:00 το μεσημέρι. Ωστόσο, από τις 12.15 περίπου και ανάλογα τη ροή των αθλητών, εφόσον θα έχει περάσει ο μεγαλύτερος όγκος συμμετεχόντων, θα δοθεί σε κυκλοφορία το ένα ρεύμα της παλαιάς γέφυρας για τα οχήματα εκ περιτροπής.
  • Για τις ανάγκες του Μαραθωνίου, η πιάτσα των ταξί στην παλαιά  Γέφυρα θα μεταφερθεί για το πρωί της Κυριακής, στην οδό Καλογεροπούλου, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που θέλει να μετακινηθεί στη Χαλκίδα και πάνω από τον ΟΣΕ, για όσους θέλουν να μετακινηθούν στην περιοχή Κανήθου και προς Δροσιά (Βοιωτική πλευρά).
  • Να σημειωθεί ότι η Υψηλή Γέφυρα θα παραμείνει ανοιχτή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της.
  • Ωστόσο για όσους έρχονται από Αθήνα με κατεύθυνση τη Δροσιά θα οδηγηθούν μέσω Ριτσώνας.
  • Να σημειωθεί ότι για μια ώρα, από τις 10 έως τις 11, θα είναι κλειστός για όλα τα οχήματα και στις δυο κατευθύνσεις, ο δρόμος από και προς Δροσιά – Υψηλή Γέφυρα.


Εν τω μεταξύ, ο ΔΟΑΠΠΕΧ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Τροχαία Χαλκίδας, στην οποία υποστηρικτικά θα λειτουργήσουν την Κυριακή κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου περί των 80 και άνω εθελοντών, οι οποίοι θα βρίσκονται σε όλο το μήκος της διαδρομής του αγώνα, για να ενημερώνουν οδηγούς καθώς επίσης και για την επάνδρωση των σταθμών τροφοδοσίας του Μαραθωνίου.
Σημαντική είναι η συμβολή του Σώματος Σαμαρειτών και της Ομάδας Διάσωσης, που θα βοηθήσουν τόσο με έμψυχο δυναμικό όσο και με αυτοκίνητο – διασωστικό, όπως και του Συλλόγου των 4Χ4, της ΑΜΛΕΧ και των Ποδηλατών.

  • Αναλυτικότερα επισυνάπτουμε τον πίνακα για τα κυκλοφοριακά μέτρα

ΟΔΟΣ / ΠΕΡΙΟΧΗΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣΩΡΑ ΛΗΞΗΣΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΤΖΙΑΡΤΝΙΝΙ & ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ ΕΩΣ ΚΡΙΕΖΩΤΟΥ09:0013:00
ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ ΑΠΟ ΚΡΙΕΖΩΤΟΥ & ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ09:3010:45
ΓΕΦΥΡΑ  & Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ  ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ09:5510:25
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΟΣΙΑΣ ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΙΤΣΩΝΑΣ10:0010:30
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΡΙΤΣΩΝΑΣ ΕΩΣ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΥΨΗΛΗ ΓΕΦΥΡΑ10:0011:00
ΕΞΟΔΟΣ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΠΡΟΣ ΥΨΗΛΗ09:0012:30
ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ & ΛΕΑ ΕΩΣ ΕΞΟΔΟ ΠΡΟΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ09:0012:30
ΠΑΡΑΚΑΠΤΗΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΩΣ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ  ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ09:3012:30
ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ – ΠΑΛΑΙΑ ΟΔΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΒΑΘΕΩΣ ΕΩΣ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ( ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ)10:3012:00
ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΩΣ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ10:3012:30
ΟΔΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ( ΥΨΟΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ) ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΟΔΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ10:1513:00
ΛΙΑΣΚΑ & ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ10:1513:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου