Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

28 συλλήψεις στη Στερεά Ελλάδα

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (29-01-2019), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (854) άτομα, εκ των οποίων (678) ημεδαποί και (176) αλλοδαποί, καθώς και (621)οχήματα.

Προσήχθησαν: (44) άτομα, εκ των οποίων (25) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (28) άτομα, εκ των οποίων (12) ημεδαποί και (16) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(2) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(1) αλλοδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
(9) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(10) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραεμπόριο.

Κατασχέθηκαν:
Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Σιδερογροθιά και φυσίγγια.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (179) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(161) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (40) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ (μέθη) (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (2) για αντικανονικό προσπέρασμα, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για παραβίαση προτεραιότητας, (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για ΚΤΕΟ και (111) λοιπές παραβάσεις.}
(2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(11) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
(4) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου