Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Φ. ΣΠΑΝΟΣ : "Κάθε σημείο της Περιφέρειας αποτελεί για εμάς μια πρόκληση"

Τριήμερη επίσκεψη στον Δήμο Δωρίδας του Νομού Φωκίδας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πέραν του Περιφερειακού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στο Ευπάλιο, πραγματοποιήθηκαν θεσμικές και όχι μόνο συναντήσεις με σκοπό τον απολογισμό των δράσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην περιοχή, αλλά και την καταγραφή ζητημάτων που χρήζουν αντιμετώπισης.

Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, έγινε συνάντηση με τον Τοπικό Οργανισμό Έγγειων Βελτιώσεων Πεδιάδας Μόρνου. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η επιστολή του Περιφερειάρχη προς τον αρμόδιο Υπουργό για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σχετικά με τις δραστηριότητες πέριξ της Λίμνης του Μόρνου για χαλάρωση των υφιστάμενων ασφυκτικών απαγορεύσεων.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε δύο από τα μεγάλα έργα που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στον Κόμβο Γλυφάδας προϋπολογισμού 1.5 εκ. ευρώ και στην Παλαιά Γέφυρα Μόρνου προϋπολογισμού 76.000 ευρώ, που συνδέει τις δύο Περιφέρειες.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε, επιπλέον, την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες αλλά και με προέδρους κοινοτήτων του Δήμου Δωρίδας, για τα τρέχοντα ζητήματα αλλά και για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες της περιοχής.

Ο Φάνης Σπανός με αφορμή την επίσκεψη δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε έναν ξεχωριστό τόπο με ιδιαίτερες ανάγκες αλλά και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Από την πρώτη στιγμή της περιφερειακής μας διακυβέρνησης έχουμε προσπαθήσει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες αυτές προς όφελος των πολιτών. Κάθε σημείο της Περιφέρειας αποτελεί για εμάς μια πρόκληση και έτσι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου