Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΕΡΕΤΡΙΑ Πόσο κοστίζει η αφιλοκερδής προσφορά στα κοινά; Ακριβώς 46.170 ευρώ!!

Μιά αποκαλυπτική υπόθεση ξετυλίγεται στην ΔΕΥΑ Ερετρίας και τον πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης Γιάννη Λάμπρου, που λίγους μήνες πριν την λήξη της θητείας το Δ.Σ. πήρε απόφαση για την αμοιβή του .."αναδρομικά" από το 2016!!

Και παρά το γεγονός οτι ο Λάμπρου τον Ιούλιο του 2018 από μικροφώνου και εντός του Δημοτικού συμβουλίου είχε κάνει λόγο για .."αφιλοκερδή προσφορά στον Δήμο" κατηγορώντας όσους του ασκούσαν κριτική!!

Ακούστε....


Εν προκειμένω και παρά το γεγονός ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας από 30 Μαίου 2016 (απόφ. 119/2016) ορίζεται και στην συνέχεια εκλέγεται ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ και αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης .."αφιλοκερδώς" όπως ισχυρίστηκε δύο χρόνια μετά!!

Ομως στις 11/12/18 το ΔΣ της επιχείρησης "ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ" επί των παρόντων "μηνιαία αποζημίωση του Προέδρου, σύμφωνα με τον νόμο, ύψους 1.282,50 ευρώ , δυόμισυ χρόνια αμα τη αναλήψει των .."καθηκόντων"!!!!
Δηλαδή η "αφιλοκερδής προσφορά" του κου Λάμπρου θα στοιχίσει σύμφωνα με την απόφαση μέχρι τέλους της θητείας περίπου 46.000 ευρώ (ακριβώς 46.170). Θα τα εισπράξει;

Δείτε την απόφαση....


Και εδώ προκύπτουν ερωτήματα που χρήζουν απάντησης:

-Γιατί από της ανάληψης καθηκόντων το ΔΣ της εταιρείας δεν αποφάσισε την αντιμισθία; (να σημειωθεί οτι ο Λάμπρου ειναι υπάλληλος της ΔΕΗ). 

-Ειναι νόμιμο να εισπράξει δύο μισθούς ταυτόχρονα, οταν η θέση ειναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν και εργάζεται στη ΔΕΗ; (που προτοπήγενε για ..δουλειά ο κος Λάμπρου;)

-Είχε το δικαίωμα ο κος Λάμπρου, βάσει της νομοθεσίας να εισπράξει 2 μισθούς;

Και επειδή η αντιμισθία που του εγκρίθηκε ειναι νόμιμη, ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ όταν σε υψηλούς τόνους 6 μήνες πρίν την απόφαση διακύρητε ότι "ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ;"

Θα επανέλθουμε για το νομικό σκέλος της υπόθεσης....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου