ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Εκλογές: Αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων Συμβούλων-Καταργείται ο υποψήφιος Πρόεδρος Κοινότητας - Οι αλλαγές που έρχονται στον Κλεισθένη με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ.

Κατατέθηκε στην ΚΕΔΕ το προσχέδιο του νομοσχεδίου με το οποίο τροποποιούνται διατάξεις του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.Σύμφωνα με την πρόταση που εξετάζεται με τη σύμφωνη γνώμη των Δήμων, αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Συγκεκριμένα ο αριθμός μπορεί να είναι ίσος με τον αριθμό των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου, με δυνατότητα προσαύξησης έως 50% αντί 30 % που ισχύει σήμερα.

Επίσης καταργείται ο Υποψήφιος Πρόεδρος Κοινότητας και πλέον στις κοινότητες άνω των 300 κατοίκων θα καταρτίζονται συνδυασμοί μόνο με υποψηφίους συμβούλους. Ακολούθως ο πρόεδρος της Κοινότητας θα εκλέγεται με ψηφοφορία από το σύνολο των μελών του τοπικού συμβουλίου, μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς συμβούλων των δύο πρώτων συνδυασμών. 

Ο Πρόεδρος θα προκύπτει από την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών. Αν μάλιστα μετά από τρεις ψηφοφορίες οι υποψήφιοι λάβουν τον ίδιο αριθμό ψήφων, τότε ο Πρόεδρος θα προκύπτει από κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου