Αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, απολυμαντικά, όλα στη θέση τους! Ανοίξαμε παιδιά!!!! Η Βατερούλα πανέτοιμη και με κάποιες μικρές εκπλήξεις, είναι και πάλι στη διάθεσή σας!!! Κάντε τις κρατήσεις σας ΤΩΡΑ στα τηλ. 22270 32493, 22270 32494 22270 31228 και στο e-mail reservations@xenonasvateri.com

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

Εκλογές: Αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων Συμβούλων-Καταργείται ο υποψήφιος Πρόεδρος Κοινότητας - Οι αλλαγές που έρχονται στον Κλεισθένη με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ.

Κατατέθηκε στην ΚΕΔΕ το προσχέδιο του νομοσχεδίου με το οποίο τροποποιούνται διατάξεις του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.Σύμφωνα με την πρόταση που εξετάζεται με τη σύμφωνη γνώμη των Δήμων, αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Συγκεκριμένα ο αριθμός μπορεί να είναι ίσος με τον αριθμό των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου, με δυνατότητα προσαύξησης έως 50% αντί 30 % που ισχύει σήμερα.

Επίσης καταργείται ο Υποψήφιος Πρόεδρος Κοινότητας και πλέον στις κοινότητες άνω των 300 κατοίκων θα καταρτίζονται συνδυασμοί μόνο με υποψηφίους συμβούλους. Ακολούθως ο πρόεδρος της Κοινότητας θα εκλέγεται με ψηφοφορία από το σύνολο των μελών του τοπικού συμβουλίου, μεταξύ των πρώτων σε σταυρούς συμβούλων των δύο πρώτων συνδυασμών. 

Ο Πρόεδρος θα προκύπτει από την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών. Αν μάλιστα μετά από τρεις ψηφοφορίες οι υποψήφιοι λάβουν τον ίδιο αριθμό ψήφων, τότε ο Πρόεδρος θα προκύπτει από κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου