Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Η βόλτα στο "Ασπρο Σπίτι"....

Κερδίζει τις εκλογές ο Μητσοτάκης και στις 10 του περασμένου Ιουλίου, για να είμαστε ακριβείς τον παίρνει τηλέφωνο ο Ντόναλντ Τραμπ. 


Δεν είπε στον Κυριάκο ''Εδώ είμαι, μη με ξεχάσεις.... ''. Απλά του τηλεφώνησε να του πει τα συγχαρητήρια για την εκλογή του. Ευχαριστώ, απάντησε ο δικός μας, θέλω να τα πούμε από κοντά, το πρώτο που μας καίει είναι το οικονομικό, πως να έρθουν επενδύσεις από το εξωτερικό, είμαι σίγουρος ότι θα βάλεις ένα χέρι...

Όποιος πρωθυπουργός βγει στην Ελλάδα θα κάνει το ταξιδάκι στο Αμέρικα. Να πάει στο Άσπρο Σπίτι, για να το πούμε ινδιάνικα..Πρωθυπουργός που παριστάνει τον δεξιό, τον αριστερό, τον κεντρώο. Είτε ο πλανητάρχης προέρχεται από το λεγόμενο δημοκρατικό, είτε από το ρεπουμπλικάνικο κόμμα.

Και ποιος δεν έκανε την ''εθιμοτυπική'' επίσκεψη στον Λευκό Οίκο. Κωστάκης, Γιωργάκης, Αντώνης, Αλέξης. Ο τελευταίος, βέβαια, το παραξεφτύλισε. Τέτοιο γλύψιμο στον βαψομαλλιά Τραμπ δεν έχει ξαναγίνει. Ρεζίλι των σκυλιών διαπλανητικά έγινε η Ελλάδα με τα σάλια του Τσίπρα υπέρ των ΗΠΑ και του Τραμπ.

Κάποτε, ιδιαίτερα τη δεκαετία του ’60, μέγα τσατσιλήκι θεωρούνταν το γεγονός της επίσκεψης Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο. Πήγε ο πρωθυπουργός στην Αμερική; Θέλει να πάει στην Αμερική; Είναι κωλοσφούγγι των Αμερικάνων. Προδότης. Μειοδότης. Πήγε να δώσει κώλο. Αυτά λέγανε.

Σήμερα; Σχεδόν στο ντούκου περνάει η δουλειά. Είναι ''στο πρόγραμμα''.


"Α"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου