ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Με πολλά εκπαιδευτικά κενά και φέτος ξεκινά η σχολική χρονιά!!

Με 80 κενές εκπαιδευτικές θέσεις ξεκινά φέτος η σχολική χρονιά για τα Γυμνάσια και Λύκεια της Εύβοιας.

Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό, και εντοπίζεται κυρίως στους δήμους Καρύστου, Λίμνης -Μαντουδίου - Αγίας Άννας και Σκύρου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να το έχει ο δήμος από την πλευρά της Βόρειας Εύβοιας, καθώς έφυγαν πολλοί από τους καθηγητές που ήταν εκεί. Καλύτερη η εικόνα στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού. Εκεί, τα όποια κενά υπάρχουν θα καλυφθούν από αναπληρωτές κυρίως από την πλευρά της Θεσσαλίας. Οι κεντρικές πόλεις του νησιού δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Σημαντικά εκπαιδευτικά κενά υπάρχουν στα μαθήματα της Βιολογίας και Κοινωνιολογίας και προέκυψαν από το νέο επιστημονικό πεδίο της Υγείας που ξεκίνησε από τον πρώην Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και υιοθετήθηκε από τη νέα Υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Στην ειδική αγωγή ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την κάλυψη των αναγκών από τις οποίες έχει καλυφθεί ένα ποσοστό περίπου του 90%.
Το ζήτημα όμως που απασχολεί περισσότερο γονείς και μαθητές είναι πότε θα καλυφθούν αυτές οι θέσεις.

Στόχος των υπευθύνων είναι να μην επαναληφθεί η περσινή κατάσταση που είχε φτάσει περίοδος Χριστουγέννων και τα παιδιά δεν έκαναν βασικά μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου