Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΟΥΒΛΟ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΑ!!

Ξέρουμε ελληνικά. Δεν ξέρουμε και αρνούμεθα να μάθουμε... πολιτικά. Ελληνικά, λοιπόν, τι θα πει ''Πόθεν''; Θα πει ''Από που''. 

Και ''Πόθεν έσχες'' στα ελληνικά θα πει ''Από που τα έχεις'', αυτά που δηλώνεις ότι έχεις. ''Έσχες'' είναι ο αόριστος του ρήματος ''Έχω''.
Γεμίσανε οι σελίδες και πήξαμε στα σχόλια και τις εκπλήξεις γιατί κάποιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί έχουν τα άντερα τους, σε ακίνητη και κινητή περιουσία. Κατ' αρχήν δεν είναι προς κατηγορία επειδή κάποιοι είναι χοντρά ματσωμένοι. Μέσα σ' αυτούς και αριστεροί, όπως τέτοιοι θεωρούνται οι συριζαίοι. Γελοιότητες και λαϊκισμοί.
Δεν είναι ύποπτος όποιος έχει κομπόδεμα. Είτε τα βρήκε από την μαμά και τον μπαμπά, είτε τα κέρδισε με τον κόπο του. Και ο κατά δήλωση του αριστερός δεν είναι ντροπή να έχει κάνει πακέτο. Και δεν είναι υποχρεωμένος ούτε να... απολογηθεί επειδή είναι κονομημένος, ούτε θα βοηθήσει την κοινωνία, αν αρχίσει τις φιλανθρωπίες.
Το ζήτημα είναι που τα βρήκαν τα τρελά που δηλώνουν κάποιοι κύριοι. Αν μιλάμε για Πόθεν Έσχες. Είναι δικηγοράκος ή άνεργος και δηλώνει τόσα στις τράπεζες, τόσα σε μετοχές, τόσα σπίτια. Σύμφωνοι, δεν κρύβει ούτε ένα τούβλο πεντοχίλιαρα, ούτε μια πέτρα μαντρότοιχου. Πόθεν έσχε δεν το ξέρουμε. Δεν τον υποχρεώνουν να μας το... εξηγήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου