Αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, απολυμαντικά, όλα στη θέση τους! Ανοίξαμε παιδιά!!!! Η Βατερούλα πανέτοιμη και με κάποιες μικρές εκπλήξεις, είναι και πάλι στη διάθεσή σας!!! Κάντε τις κρατήσεις σας ΤΩΡΑ στα τηλ. 22270 32493, 22270 32494 22270 31228 και στο e-mail reservations@xenonasvateri.com

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Χωρίς αντισεισμικό έλεγχο τα σχολικά κτήρια της Χαλκίδας

Σε εκκρεμότητα παραμένει η αντισεισμική προστασία των σχολείων του δήμου Χαλκιδέων καθώς και η χρηματοδότησή τους για το νέο σχολικό έτος.

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ο έλεγχος των κτηρίων θα έπρεπε να είχε γίνει μέχρι τις 3/9, κάτι που δεν έχει καν ξεκινήσει.Το τραγελαφικό βέβαια της υπόθεσης είναι ότι το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αφορά όλα τα σχολεία της χώρας, έχει ημερομηνία έκδοσης 29/8 και έφτασε στα σχολεία  στις 2/9. Ζητούσε δηλαδή μέσα σε μία ημέρα τον συντονισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας και των δήμων για να γίνουν οι έλεγχοι μέσα σ' ένα 24ωρο, τη στιμή μάλιστα που τα σχολεία ήταν κλειστά και άνοιξαν στις 3 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που οι δ/ντές είδαν το σχετικό έγγραφο.
Επίσης οι διευθυντές δεν έχουν λάβει ακόμη τη φετινή χρηματοδότηση για λειτουργικά έξοδα κτλ. Έτσι, αναγκάζονται ν’ αγοράζουν μαρκαδόρους, στυλό, χαρτί και άλλα αναγκαία είδη είτε πληρώνοντας από την τσέπη τους είτε βερεσέ.
Έχουν άγνοια επίσης, για το τι θα γίνει με το νέο κύμα των προσφυγόπουλων που θα έρθουν στην Ριτσώνα και σε ποια σχολεία θα πάνε.
Για αυτά τα θέματα αλλά και για κάποια άλλα που έχει αρμοδιότητα ο δήμος το προεδρείο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Εύβοιας ζήτησε συνάντηση με την δήμαρχο, Έλενα Βάκα, προκειμένου να συζητηθούν και να αναζητηθούν λύσεις με άμεσες παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου