Το eviatoday.news στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο eviatoday.news αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6987 056 356 και στείλε μέσω Viber (χωρίς χρέωση).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του eviatoday: https://www.facebook.com/eviatoday.news και με email: eviatoday1@gmail.com


Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Χωρίς αντισεισμικό έλεγχο τα σχολικά κτήρια της Χαλκίδας

Σε εκκρεμότητα παραμένει η αντισεισμική προστασία των σχολείων του δήμου Χαλκιδέων καθώς και η χρηματοδότησή τους για το νέο σχολικό έτος.

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ο έλεγχος των κτηρίων θα έπρεπε να είχε γίνει μέχρι τις 3/9, κάτι που δεν έχει καν ξεκινήσει.Το τραγελαφικό βέβαια της υπόθεσης είναι ότι το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αφορά όλα τα σχολεία της χώρας, έχει ημερομηνία έκδοσης 29/8 και έφτασε στα σχολεία  στις 2/9. Ζητούσε δηλαδή μέσα σε μία ημέρα τον συντονισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας και των δήμων για να γίνουν οι έλεγχοι μέσα σ' ένα 24ωρο, τη στιμή μάλιστα που τα σχολεία ήταν κλειστά και άνοιξαν στις 3 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που οι δ/ντές είδαν το σχετικό έγγραφο.
Επίσης οι διευθυντές δεν έχουν λάβει ακόμη τη φετινή χρηματοδότηση για λειτουργικά έξοδα κτλ. Έτσι, αναγκάζονται ν’ αγοράζουν μαρκαδόρους, στυλό, χαρτί και άλλα αναγκαία είδη είτε πληρώνοντας από την τσέπη τους είτε βερεσέ.
Έχουν άγνοια επίσης, για το τι θα γίνει με το νέο κύμα των προσφυγόπουλων που θα έρθουν στην Ριτσώνα και σε ποια σχολεία θα πάνε.
Για αυτά τα θέματα αλλά και για κάποια άλλα που έχει αρμοδιότητα ο δήμος το προεδρείο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Εύβοιας ζήτησε συνάντηση με την δήμαρχο, Έλενα Βάκα, προκειμένου να συζητηθούν και να αναζητηθούν λύσεις με άμεσες παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου