Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Επιτέλους κε Μπακογιάννη, να τελειώνουμε με το ...παραμυθάκι!!

Να τελειώνουμε με το ...παραμυθάκι!! Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα κε Μπακογιάννη να σπαταλήσετε 250.000.000 ευρώ, χρήματα αναγκαία για έργα στην Περιφέρεια και τους πολίτες της, σε ένα έργο Εθνικής σημασίας αρμοδιότητας και υποχρέωσης της Κεντρικής Κυβέρνησης!!
Μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε τις προσωπικές σας επικοινωνιακές ανάγκες και να κερδίσετε τα 10' δημοσιότητας (uberto eco) και βεβαίως να εξυπηρετήσετε τους "φίλους" σας βιομηχάνους της περιχής που χρόνια τωρα ΜΟΛΥΝΑΝ μιά ολόκληρη περιοχή σε στεριά και θάλασσα και εχουν ...φαρμακώσει μιά ολόκληρη κοινωνία πολιτών!!

Αντί λοιπόν να υποχρεώσετε τους φίλους σας στην κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τις υποχρεώσεις τους, πετάτε 250.000.000 χρήματα των πολιτών της Περιφέρειας στούς "βόθρους" των επιχειρηματικών συμφερόντων της περιοχής, και το πλέον επικύνδινο που ανακοινώνετε ειναι Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ!!

Γράφετε χαρακτηριστικά:
"Σπουδαία η σημερινή ημέρα για όλους εμάς στη Στερεά Ελλάδα. Το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων δεκαετιών μπαίνει μπροστά. 250 εκατ. ευρώ που πηγαίνουν στην εξυγίανση του Ασωπού και την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Σήμερα υπέβαλα τον φάκελο με το σχέδιό μας στη διαχειριστική αρχή και το όραμα πολιτών, συλλογικοτήτων, φορέων και όλων εκείνων που πίστεψαν στην τρελή ιδέα, γίνεται πράξη. Ο Ασωπός δεν θα είναι πλέον στίγμα για την Ελλάδα. Γίνεται ατμομηχανή, με νέες θέσεις εργασίας, με επιχειρηματικότητα, με φυσικό περιβάλλον που θα απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας."

Και επειδή προσποιείστε ότι εχετε δήθεν περιβαλλοντικές ευαισθησίες, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ που μαζί με τον εντολοδόχο σας (Σπανό) ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και δωσατε όλες τις αρμοδιότητες στον Γ.Δντή στην Λαμία για να ελέγχετε πλήρως τις ενέργειες;
Μπορείτε να μας πείτε εάν ο σύμβουλός σας Κελαιδίτης (από τους σημαντικότερους ρυπαντές στην περιοχή) διαθέτει η επιχείρηση (μαζί και άλλες πολλές) αδεια λειτουργίας και περιβαλλοντικούς όρους; Λειτουργούν οι βιολογικοί στις επιχειρήσεις αυτές;

Εαν είστε τοσο ευαίσθητος οσο ...υποκρίνεστε ελάτε να σας πάμε και να σας τα δείξουμε!!

Να τελειώνουμε με το ...παραμυθάκι λοιπόν!!

(θα επανέλθουμε επί το ..αναλυτικότερον συντόμως)

Και για το ..αντικειμενικό της υπόθεσης να δημοσιεύσουμε και την ...πομπώδη ανακοίνωσή σας (για να καταλάβει και ο κόσμος που μας διαβάζει και μας ακούει)


Μπαίνει μπροστά το μεγαλύτερο έργο της Στερεάς Ελλάδας
 250 εκατ. ευρώ για τον Ασωπό

Στην επόμενη φάση του περνά το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στη Στερεά Ελλάδα. Έπειτα από χρόνια διεθνούς διασυρμού της Ελλάδας για τον Ασωπό και συνεχούς υποβάθμισης της περιοχής, έφτασε η ώρα της υλοποίησης του μεγαλύτερου στρατηγικού σχεδίου, προϋπολογισμού 250εκατ. ευρώ,που εκπόνησε η Περιφέρεια σε συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.

Σήμερα το πρωί, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, υπέβαλε στην Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας τον φάκελο με το ολοκληρωμένο σχέδιο εξυγίανσης του Ασωπού και της αναβάθμισης της μεγαλύτερης βιομηχανικής συγκέντρωσης της χώρας, κλείνοντας τον κύκλο των μελετών και ανοίγοντας τον επόμενο της υλοποίησης.


Ουσιαστικά, πρόκειται για μία επένδυση που αλλάζει τα δεδομένα. Έχοντας τρεις βασικούς άξονες, βάζει ως στόχο την εξυγίανση του Ασωπού και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, θωρακίζει τη δημόσια υγεία και δημιουργεί τις αναγκαίες συνθήκες για την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

Στην παρουσίαση που ήδη έχει κάνει η Περιφέρεια, ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία μεγάλων υποδομών, όπως το επιχειρηματικό πάρκο εξυγίανσης και ανάπτυξης,τον χώρο υγειονομικής ταφής επικίνδυνων αποβλήτων, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, αντιρρυπαντικές δράσεις, οδικούς άξονες και χώρους πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής. Ταυτόχρονα, έχουν αρχίσει ήδη τη λειτουργία τους τα παρατηρητήρια περιβάλλοντος και υγείας.

Ιδιαίτερη σημασία, πέρα από την στρατηγική βαρύτητα του έργου, έχει το γεγονός ότι αυτό αξιοποιεί τα σύγχρονα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, λαμβάνοντας τη μορφή της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς, δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους, αλλά και αποτελείτην πρώτη παρέμβαση τέτοιου μεγέθους και κόστους που έπειτα από πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με πολίτες, συλλογικότητες, φορείς, υπουργεία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αποτέλεσμα αυτής της διαβούλευσηςήταν η διαμόρφωση του κοινού σχεδίου που ξεκίνησε από την κοινωνία, από κάτω προς τα πάνω, και κατέληξε να γίνει αποδεκτό από όλους.

Ο κ.Μπακογιάννης, μετά την υποβολή του φακέλου, στις δηλώσεις του, έδωσε έμφαση στην συνολική προσπάθεια που έγινε από όλους εκείνους που πίστεψαν στο όραμα για την μεταμόρφωση μίας ολόκληρης περιοχής που αποτελούσε στίγμα για τη χώρα και μετατρέπεται σε τόπο ζωής, υγείας και ανάπτυξης.

«Σήμερα, για όλους εμάς στην Περιφέρεια, είναι μία σπουδαία μέρα. Αυτός ο φάκελος που υποβάλαμε περιέχει ένα όραμα που γίνεται πράξη. Το όραμα των συνεργατών μου και το δικό μου, της τοπικής κοινωνίας, του δήμου, του Συνδέσμου Βιομηχανιών, των οικολόγων, των εργαζομένων και όλων εκείνων που πίστεψαν σε αυτή την τρελή ιδέα. Μία ιδέα που δεν είναι πια θεωρία αλλά, επίσημα πλέον, είναι πράξη.  Αυτό το έργο των ήδη δεσμευμένων 250εκατ. ευρώ, μπορεί και θα αποτελέσει την ατμομηχανή της Στερεάς Ελλάδας. Είμαι και είμαστε ευτυχισμένοι, όλοι εμείς που γίναμε μέρος αυτής της τεράστιας συμμαχίας που δημιουργήθηκε για να αλλάξουμε τη ζωή μας στον τόπο μας»δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μπακογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου