Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Κ. Μαρκόπουλος : "Ο Δήμαρχος Μεσσαπίων συνυπέγραψε την ταφόπλακα των ΤΕΙ".

Μεγάλο λάθος και τεράστια ευθύνη ανέλαβε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Διρφύων - Μεσσαπίων και ετάχθη υπέρ του σχεδίου Γαβρόγλου, το οποίο στην πραγματικότητα τριχοτομεί το ΤΕΙ Στερεάς και βέβαια το ΤΕΙ Ψαχνών. Η λανθασμένη τακτική που έχει ακολουθηθεί είναι η εξής:

1.       Διασπάστηκε το Ευβοϊκό μέτωπο από το να έχει μια ενιαία άποψη για το μοναδικό τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Νομού. Η περιφέρεια εξέφρασε άλλη άποψη, ο Δήμος Χαλκίδας διαφορετική, η ΠΕΔ διαφορετική και ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων διαφορετική.

2.       Η συνυπογραφή στο σχέδιο έχει μόνο μια δέσμευση της τριχοτόμησης και την διοικητική υπαγωγή στο ΕΚΠΑ χωρίς καμία άλλη δέσμευση. Οι υποσχέσεις για τις σχολές είναι έωλες, διότι πολύ απλά κανένα Πανεπιστήμιο δεν ιδρύει Σχολές χωρίς θετική γνωμοδότηση του αρμοδίου Υπουργού και χωρίς ανάλογη πρόνοια κρατικής χρηματοδότησης.
3.       Είναι ύποπτη έως υπονομευτική η παράγραφος ότι μαθήματα μπορεί να γίνονται και στην Αθήνα! Άρα είναι ανοικτός ο δρόμος να κατηφορίσουν οι Σχολές προς την πρωτεύουσα. Η πλειοψηφία των καθηγητών έχει μόνιμη κατοικία στην Αττική και μάλλον θα το στηρίξουν.
4.       Η ψήφιση ανήκει στην ευθύνη των 6 βουλευτών της Εύβοιας, οι οποίοι στο σύνολό τους απέφυγαν να εμφανιστούν χθες ή δεν εκλήθησαν και όσες φορές έχουν εκφραστεί για το θέμα, το κάνουν με ευχολόγια και υποτιθέμενους προσδιορισμούς.
5.       Η ψήφιση ανήκει σε αυτήν την κυβέρνηση, αλλά η συνέχεια ανήκει στην επόμενη, δηλαδή στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προς αυτήν οφείλει ο κ. Ψαθάς να αποταθεί για τις δεσμεύσεις της συνέχειας. Αντ΄ αυτού αναπαύεται στους ανακουφιστικούς φιλικούς ψιθύρους του προσφιλούς του ΣΥΡΙΖΑ και διαπράττει μεγάλο λάθος για τον τόπο του.
6.       Θεωρώ πολύ πιο σωστή την πρόταση από την Περιφέρεια για Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος, διότι είναι προσβλητικό να είμαστε η μόνη Περιφέρεια χωρίς Πανεπιστήμιο. Και αυτή η πρόταση βέβαια επιχειρώντας να ικανοποιήσει 5 νομούς, συμπεριλαμβανομένης της υδροκεφαλικής Λαμίας, στην πράξη απομειώνει το δικό μας Ίδρυμα.

Εν κατακλείδι εκφράζω δημόσια την απόλυτη διαφωνία μου με το ψήφισμα. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό μικρή αξία έχει για το παρόν, αλλά έχει μεγάλη για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου