Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Η ΝΔ χρειάζεται επανίδρυση, κι όχι μακιγιάζ για τα μάτια του κόσμου!!

Γιατί κάθε κόμμα που πηγαίνει σε εκλογές θέλει να δείχνει ανανέωση; Και γιατί ονομάζεται ανανέωση το να αλλάζεις το λογότυπο, να βάζεις και λίγο διαφορετικό χρώμα, να κάνεις και μια εκδήλωση; Η ανανέωση είναι απλά όλα αυτά ή μήπως πρέπει να είναι και πολλά περισσότερα; Ένα σύγχρονο λογοτυπάκι που έχει και τον πυρσό, έτσι για να μη νομίζει ο αδαής Νεοδημοκράτης ότι ξεχάσαμε και τις καραμανλικές καταβολές.

Κι ένα σύνθημα που αποδεικνύεται ότι είναι και κλεμμένο. Ή τουλάχιστον δεν είναι πρωτότυπο. Ήδη τους πήραν χαμπάρι οι Συριζαίοι και γελάνε. Η Νίνα Κασιμάτη που έχει περάσει και από το ΠΑΣΟΚ λέει ότι το σύνθημα «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία, για να αλλάξουμε την Ελλάδα» είναι το ίδιο με αυτό του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το 2005 που έλεγε: «Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα». Είχε μάλιστα στο επίκεντρο ένα δέντρο «αξιών» σαν και το σκιτσάκι που έχει και της ΝΔ.
Να είναι ο ίδιος δημιουργός; Δεν είχαν έμπνευση ή κουράστηκαν να σκέφτονται; Πούλησαν στον Κυριάκο το σύνθημα και το λογότυπο και καθάρισαν;
Και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να το ψάξει λίγο;
Είναι ένα ζήτημα που μπορεί να μην έχει μεγάλη βαρύτητα αλλά έχει τη σημασία του. Κατ’ αρχάς θα το πάρουν οι συριζαίοι και θα χτυπάνε. Αυτοί που έχουν αγκαλιάσει το ΠΑΣΟΚ θα λένε στη ΝΔ ότι πασοκοποιείται.
Κατά δεύτερο τί άλλο ανανέωσε η Νέα Δημοκρατία; Ιδέες, πρόσωπα ή καταστάσεις; Μητσοτάκης στην εξουσία, Μητσοτάκη (Μπακογιάννη) στο παρασκήνιο, Κώστας Μπακογιάννης ετοιμάζεται για τον δήμο της Αθήνας, ο ανιψιός Δημητριάδης είναι ο εξ απορρήτων, η Μαρία Σπυράκη η γκαφατζού είναι στην πρώτη γραμμή (αυτή που ήταν στο ΠΑΣΟΚ και στον Ακη). Α μην ξεχάσουμε, είναι και ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο κνίτης γκαλοπατζής του άλλοτε ΠΑΣΟΚ και είναι και μια σειρά από βουλευτές που ήταν και με την προηγούμενη ΝΔ.
Αν εξαιρέσεις τη Σοφία Ζαχαράκη, που καλύτερα να μη μιλά γιατί κάνει γκάφες και τον Κυρανάκη που είναι ήδη «άγριος» και αντιπαθής, αν και νέος, τι απέμεινε;
Ένας αποτυχημένος εκδότης που προέρχεται από τη… μεσαία τάξη και πίνει καφέ στην Πειραιώς. Και πέντε - έξι συμβουλάτορες από εκείνους που ήδη χαντάκωσαν σε προηγούμενη περίοδο τη ΝΔ και μάλλον θα το ξανακάνουν.
Η ΝΔ πρέπει να καταλάβει κάτι. Με παλιά υλικά, παλιά συνθήματα, παλιές νοοτροπίες και νέους άσχετους και ιδεοληπτικούς που έχουν εισχωρήσει στο κόμμα, προκοπή δεν θα δουν. Ναι, θα γίνουν κυβέρνηση αλλά αυτό τι σημαίνει; Αν δεν μπορούν να προσφέρουν στη χώρα, όπως είχε πει πριν από 44 χρόνια και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, χωρίς ταμπέλες, πάνω από αριστερά, κέντρο και δεξιά, ως ένα κόμμα όλων των Ελλήνων, τότε τι να το κάνεις;
Απλά θα αναστήσουν σε λίγους μήνες τον πεθαμένο Τσίπρα. Κι αυτή θα είναι η χειρότερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η νέα-παλιά ΝΔ. Η παράταξη χρειάζεται επιστροφή στην κοινωνία, νέο, πραγματικό συμβόλαιο με το λαό, «ανακάλυψη» των παραδόσεων και προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Η ΝΔ χρειάζεται επανίδρυση, κι όχι μακιγιάζ για τα μάτια του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου