Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΚΟΝΟΜΑ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΦΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ !!!

Ο Μητσοτάκης είναι διαβασμένος δεξιός. Είναι ιδεολόγος, δηλαδή. Αποδυτηριάκια διαβάζεις και απαιτώ προσοχή. Να κάθεσαι προσοχή όταν ο αποδυτηριάκιας το ρίχνει στην πολιτική ανάλυση. Το 'χει δηλώσει στη Βουλή και έχει περάσει στα πρακτικά της αυτό που είχε διατυπώσει ο Κώστας Λαλιώτης, ότι η πρώτη πολιτική σκέψη στην Ελλάδα είναι του Αποδυτηριάκια. Πάμε παρακάτω.

Ιδεολογία είναι η δεξιά, δεν είναι μόνον η αριστερά. Καλύτερος ο κόσμος θα είναι εάν επικρατήσει η αριστερά, λένε οι μεν. Διαφωνούν οι δε. Καλύτερος ο κόσμος αν επικρατεί ο καπιταλισμός. Πρόσεξε. Άλλο αν διαφωνείς. Δεν σου λέει ο ιδεολόγος δεξιός ότι με καπιταλισμό θα είναι καλύτερα μόνον για τους πλούσιους, μόνο για τους κεφαλαιούχους, τους βιομήχανους, τους εργοδότες, τους επιχειρηματίες. Όχι. Σου λέει ότι θα είναι καλύτερα για όλον τον κόσμο, επειδή με την ελεύθερη οικονομία θα οφελούνται όλοι, άλλοι τόσο, άλλοι συν, πλην τόσο.
Να, ποια είναι η μεγάλη κουβέντα του μελετημένου και συνειδητού δεξιού που δεν θα την θα την έλεγε, ποτέ ένας αριστερός. Σου ανοίγει τις πύλες της αλήθειας ο αποδυτηριάκιας. «Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς πολιτισμό. Και δεν υπάρχει πολιτισμός χωρίς ανάπτυξη». Αυτή είναι η ατάκα που για τον δίχως ντροπή καπιταλιστή επιβεβαιώνει ιστορική αλήθεια. Παίρνει τη σκυτάλη ο αποδυτηριάκιας. Τηλεγραφικά θα στα πω.
Δεν υπάρχει πολιτισμός χωρίς λεφτά. Τα πολλά λεφτά. Όταν πεινάς δεν γράφεις μουσική και ποιήματα, ούτε φτιάχνεις αγάλματα και λεωφόρους, σχολεία και ορφανοτροφεία. Χωρίς λεφτά τρως με το χέρι. Δεν υπάρχουν σαβουάρ βιβρ, ούτε fair play με άδειο στομάχι. Τα πολλά λεφτά δεν τα κερδίζεις με την προσωπική εργασία. Ποτέ, αυτό. Μόνον όταν σφάξεις τον άλλον, όταν τον κατακτήσεις, όταν τον υποχρεώσεις να γίνει δούλος σου, οταν τον έχεις στην εκμετάλα.
Η λευκή φυλή προχώρησε τον πολιτισμό, αφού πρώτα ανακάλυψε τον ιμπεριαλισμό, την αποικιοκρατία, τον καπιταλισμό. Δεν γινόταν διαφορετικά. Πάντα προχωράς σε βάρος του άλλου.
Στα είπα όλα. Με λίγες λέξεις σου έγραψα επτά εγκυκλοπαίδειες. Αποκωδικοποίησα την... αθώα ατάκα του δεξιού που θα περνούσε ντούκου και από τους αστοχείωτους μαϊμού αντιδεξιούς εισαγγελείς . Ότι χωρίς ανάπτυξη, δηλαδή χωρίς κονόμα, δεν κτίστηκε πολιτισμός, δεν περπατάει σύγχρονη οργανωμένη κοινωνία. 
Δηλαδή; Τραγωδία. Περιμένουμε την ανάπτυξη από τον... Τσίπρα, Κι όταν βαρέσει κι άλλο η πείνα, ο ένας θα φάει τον άλλονα. Χαίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου