Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Τραγωδία!! Νεκρός 72χρονος στις Στρόπωνες, λόγω αδυναμίας μεταφοράς!!!

Ενα συμπολίτη μας "θύμα" είχε ο χιονιάς στις Στρόπωνες σήμερα το πρωί λόγω αδυναμίας πρόσβασης στο χωριό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, γεγονός που αναδεικνύει η Τ.Ε. του ΚΚΕ.
Το περίεργο της υπόθεσης ειναι αφ ενός γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε εναέριο μέσο μεταφοράς (super puma) για την μεταφορά του ατυχου συμπολίτη μας στη Χαλκίδα, και αφ ετέρου "γιατί δεν έγινε από την διοίκηση καμία αναφορά του συμβάντος";

Ο 72χρονος κάτοικος που χρειαζόταν επείγουσα ιατρική βοήθεια κατέληξε, λόγω του ότι κανένας δεν μπορούσε να προσεγγίσει το χωριό ούτε από εδάφους ούτε από αέρος.
Ο άτυχος άνδρας υπέστη εγκεφαλικό γύρω στις 23:00 το βράδυ της Τρίτης και παρά τις προσπάθειες όσων ήταν εκεί, δεν κατέστη εφικτό να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Ο μαραθώνιος των παιδιών, της συζύγου, της οικογένειας και του χωριού ολόκληρου να βρουν βοήθεια δεν στέφθηκε με επιτυχία.
Μετά από τέσσερις ώρες επίπονων προσπαθειών και παροχής οξυγόνου, ο 72χρονος εξέπνευσε στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης.


Η ανακοίνωση του συμβάντος:
"Η Τ.Ε. Εύβοιας του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού συνανθρώπου μας που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της 9ης Γενάρη στους Στρόπωνες, καθώς δεν υπήρχε πρόσβαση στο χωριό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας που είχε. 

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά που δοκιμάζονται από τη Δευτέρα το βράδυ. 

Τις τελευταίες ημέρες, παρά τις προειδοποιήσεις για την έλευση του ισχυρού κύματος κακοκαιρίας, ο νομός της Εύβοιας βρέθηκε για άλλη μια φορά απροετοίμαστος και ανοχύρωτος να αντιμετωπίσει τα καιρικά φαινόμενα, με τεράστια προβλήματα να έχουν εμφανιστεί στο οδικό δίκτυο, διακοπές ρεύματος και νερού.
Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Περιφέρεια, τους Δήμους, στην Πολιτική Προστασία, ο γνήσιος εθελοντισμός λαϊκών ανθρώπων που έσπευσαν να βοηθήσουν τους γείτονες και συγχωριανούς τους, δεν είναι δυνατό να υπερνικήσουν τις τεράστιες ελλείψεις του κυβερνητικού σχεδιασμού για την προστασία των ανθρώπων από τα φυσικά φαινόμενα. Ελλείψεις σε έργα υποδομής, μέσα και προσωπικό που δεν επαρκεί σε αυτές τις δύσκολες ώρες.
Η πραγματικότητα που βιώνουν αυτές τις μέρες χιλιάδες κάτοικοι της Εύβοιας καταρρίπτει την προσπάθεια κυβέρνησης- περιφέρειας- δημοτικών αρχών να διαφημίσουν ότι …ο μηχανισμός λειτούργησε καθώς:
-Δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στον κεντρικό οδικό άξονα από Χαλκίδα προς Ιστιαία, Κάρυστο και Κύμη (έκλεισε ο δρόμος στον Άγιο αποκόβοντας τη Βορειοκεντρική Εύβοια και στη Ν. Εύβοια στη διασταύρωση των Ραπτέων και στα Πορτολάφια). Αποκλείστηκαν πολλά χωριά και οικισμοί όπως στην Ερέτρια, Μεσσάπια και τη Δίρφυ μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, ενώ μέχρι τώρα εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένη από τη μεριά των Ψαχνών η Αγ. Σοφία. Ακόμα και στη Χαλκίδα, με χιονόπτωση σχετικά ήπιας έντασης, τις πρωινές ώρες της Τρίτης η μετακίνηση των αυτοκινήτων ήταν πάρα πολύ δύσκολη καθώς δεν υπήρξε πρόβλεψη για ρίψη αλατιού, ούτε στην είσοδο της πόλης μετά την ψηλή γέφυρα. Μεγάλα προβλήματα, σε όλους τους δήμους, συνεχίζει να δημιουργεί ο παγετός αφού η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή.
-Την κατάσταση επιδείνωσε η διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές και σε κάποιες απ’ αυτές και η διακοπή της υδροδότησης. Χωρίς ρεύμα πέρασαν τη νύχτα της Τρίτης οικισμοί του Δήμου Ερέτριας, το Βασιλικό και μέρος της Ν. Αρτάκης (στο Δήμο Χαλκίδας), η Στενή και τα γύρω χωριά (στο Δήμο Μεσσαπίων). Λάμψακος, Μπούρτζι, Βάθεια, Γυμνού και Ερέτρια δεν είχαν ρεύμα από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα της Τρίτης κ.α. Τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος- που είχαν συνέπειες και στη διακοπή της υδροδότησης (τμήμα κέντρου Χαλκίδας, Καράμπαμπας, Ληλάντιο, Ν. Αρτάκη, Δήμος Ερέτριας κ.α.)- προκλήθηκαν καθώς δεν κλαδεύτηκαν έγκαιρα δέντρα από τον ΔΕΔΗΕΕ, αποδεικνύοντας ότι όταν το αγαθό της ενέργειας μετατρέπεται σε εμπόρευμα, τότε τα αναγκαία έργα για την κάλυψη των αναγκών του λαού συνθλίβονται στις μυλόπετρες του «κόστους- οφέλους» για την κερδοφορία των ομίλων. Κατά τα άλλα όταν δίνονται εντολές για να κοπεί το ρεύμα σε λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα τιμολόγια, η ανταπόκριση είναι άμεση… Ακόμα και σήμερα Τετάρτη 9/1, σε περιοχές που αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, η τάση είναι χαμηλή. Το πρόβλημα της υδροδότησης αναδεικνύει και την απουσία εναλλακτικών λύσεων από τους Δήμους σε γεννήτριες κλπ.

-Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είχαν σαν αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να μην έχουν θέρμανση τέτοιες ώρες, ενώ κυριολεκτικά από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει και άλλα θύματα, καθώς ήταν δεκάδες οι περιπτώσεις ασθενών που υποβοηθούνται από μηχανική υποστήριξη στις κατοικίες τους.

Το έργο αυτό στην Εύβοια και αλλού το έχουμε ξαναδεί!

Η έλλειψη υποδομών, προσωπικού και επάρκειας σε εξοπλισμό, σε όλη την κλίμακα του κρατικού μηχανισμού, έχει τραγικές συνέπειες για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Το επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο οι νεκροί που θρηνούμε κάθε φορά, είτε από πλημμύρες όπως πρόσφατα στο Μαντούδι, την Κερατέα και πέρυσι στη Μάνδρα, είτε από πυρκαγιές όπως στο Μάτι, είτε από τα χιονιά και την παγωγιά όπως αυτές τις μέρες με τον συνάνθρωπό μας στους Στρόπωνες, με το νεκρό μετανάστη από αναθυμιάσεις που προσπαθούσε να ζεσταθεί με το μαγκάλι, με το νεκρό πρόσφυγα σε καταυλισμό που πάγωσε από το ψύχος.
Γι’ αυτό και είναι πρόκληση στελέχη της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης να αναμασούν τα χιλιοειπωμένα περί «ακραίων καιρικών συνθηκών». Δεν ανεχόμαστε τον 21ο αιώνα, στις φωτιές να καιγόμαστε, στις πλημμύρες να πνιγόμαστε, στο χιονιά να παγώνουμε.
Όλα αυτά και πολλά ακόμα είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες και υποτάσσει τα πάντα στη λογική «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο. Αυτήν την πολιτική πληρώνουν τα χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που δεν μπορούν να προμηθευτούν το πανάκριβο πετρέλαιο και ζουν μέσα στο κρύο, ή καταφεύγουν σε λύσεις περασμένων εποχών, εκθέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.
Η «μεταμνημονιακή» εποχή και η ανάπτυξη για την κερδοφορία των ομίλων που διαφημίζει η κυβέρνηση και συμπλέουν τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και την προστασία του λαού από τα καιρικά φαινόμενα. Η «γύμνια του κράτους», που διαπιστώνει ο λαός, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης, δεν είναι παροδικό, ούτε έκτακτο φαινόμενο. Δεν οφείλεται σε «ανοργανωσιά» και «ανικανότητα».
Οφείλεται στο γεγονός ότι το κράτος δεν υπηρετεί τις ανάγκες του λαού, αλλά των εκμεταλλευτών του. Γι' αυτό αποδεικνύεται ικανότατο όταν πρόκειται να ψηφίσει ή να εφαρμόσει αντιλαϊκούς - αντεργατικούς νόμους, όχι όμως για να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του λαού, να ικανοποιήσει ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες του...
Δεν υπάρχει επομένως κανένα άλλοθι για την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τις δημοτικές αρχές για την κατάσταση που ζούμε ξανά τις τελευταίες μέρες. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να ενταθεί ο αγώνας για μέσα, σχέδιο και υποδομές προστασίας και ανακούφισης του λαού, η διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων.

Οργάνωση της πάλης και διεκδίκησης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού

Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, τους μαζικούς φορείς, να είναι σε ετοιμότητα, ώστε να συμβάλουν στην επίλυση όποιων ζητημάτων προκύψουν από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία.
Απαιτούμε άμεσα η κυβέρνηση, η περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές να κινηθούν για

-Να εξασφαλιστεί με όλα τα μέσα ο καθαρισμός των δρόμων. Να εξασφαλιστεί πρωτίστως η ασφαλής πρόσβαση στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με άνοιγμα των δρόμων προς αυτά και την κινητοποίηση κρατικών μέσων (μέσω τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης) σε ασθενείς και εργαζόμενους σ’ αυτά.

-Να αποκατασταθεί η επικοινωνία, το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα παντού.

-Να εφοδιαστούν με το αναγκαίο πετρέλαιο όλα τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία της περιοχής.

-Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία για τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.
-Απαιτούμε άμεσα την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας και των φτωχών αγροτών.

-Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά. Φθηνό ρεύμα για το λαό.

-Να ανακοινώσει το Υπουργείο Εργασίας ότι οι εργαζόμενοι που αργούν ή δεν μπορούν να φτάσουν στη δουλειά τους μπορούν ΝΟΜΙΜΑ και χωρίς καμιά επίπτωση από τους εργοδότες να λείψουν από αυτή, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΔΕΙΑ, χωρίς να χάσουν το μεροκάματό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου