Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Ιστιαίας μετά από αίτημα της Λίνας Ευσταθίου


Την κήρυξη της Ιστιαίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ζητά με το έγγραφο του με αριθμ.πρωτ. 224229/793 από την Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας ο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μετά το αίτημα της Δημάρχου Λίνας Ευσταθίου με Αρ. Πρωτ. 1439/223861 Οι άμεσες συνέπειες των καταστροφών που προκλήθηκαν είναι ζημιές σε επιχειρήσεις , σε οικίες σε δίκτυα υποδομών, οδικών δικτύων και δίκτυα ομβρίων της ανωτέρω περιοχής και είναι δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών αναφέρει το έγγραφο της Περιφέρειας μετά το αίτημα του Δήμου Ιστιαίας και καταλήγει “Κατόπιν των ανωτέρω εισηγούμαστε την κήρυξη της ανωτέρω περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας”

Σε ύφεση η κακοκαιρία στην Βόρεια Εύβοια


Εν τω μεταξύ σε ύφεση βρίσκεται η κακοκαιρία στο Δήμο Ιστιαίας μετά από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση που παρουσιάστηκε τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου με αποτέλεσμα να υπερχειλιζουν τα ρέματα  κυρίως στην δημοτική ενότητα Ιστιαίας. Το οξύ πρόβλημα παρουσιάστηκε ιδιαίτερα στην περιοχή της πόλης της Ιστιαίας μεταξύ των οικισμών Αγίου Γεωργίου και Ιστιαίας. Πλημμύρισαν οι δρόμοι της νότιας συνοικίας της πόλης εκεί που βρίσκονται οι εργατικές κατοικίες και σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές σε ιδιοκτησίες λόγω του ύψους του νερού.

Προληπτική μεταστέγαση 50 αθίγγανων σε χώρο του δήμου Ιστιαίας

Στην ευρύτερη περιοχή πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις, ενώ καταστράφηκαν υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να αποκλειστούν προσωρινά ημιορεινοι οικισμοί, ενώ έγινε και προληπτική μεταστέγαση 50 περίπου αθίγγανων σε χώρο του δήμου καθώς κρίθηκε επικίνδυνος ο χώρος διαμονής τους (δίπλα στον ποταμό Ξηριά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου