Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Ο Ν. Μπελαβίλας η ..απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων

Ο Νίκος Μπελαβίλας είναι σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων, αφού πρόκειται για τον άνθρωπο που έχει οριστεί να υλοποιήσει το έργο ανάπλασης της Αθήνας. Ο κ. Μπελαβίλας ορίστηκε πρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε. που βασικό της έργο είναι η ανάπλαση της πόλης με έμφαση στις περιοχές του εμπορικού τριγώνου και των προσφυγικών της Αλεξάνδρας, αλλά και η ανακαίνιση των διατηρητέων.

Όπως έχει διαρρεύσει, θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ η καλύτερη απάντηση στην υποψηφιότητα που φαίνεται ότι θα υποστηρίξει η ΝΔ, εκείνη του Κώστα Μπακογιάννη. Μάλιστα, λέγεται ότι δεύτερη επιλογή θα είναι η Έλενα Κουντουρά.
Ποιος είναι ο Νίκος Μπελαβίλας 
Ο Νίκος Μπελαβίλας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959. Έκανε σπουδές αρχιτεκτονικής και διδακτορική διατριβή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου διδάσκει από το 2003. Έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Διηύθυνε το Γραφείο Λαυρίου του ΕΜΠ για τη δημιουργία του Τεχνολογικού-Πολιτιστικού Πάρκου και το Βιομηχανικό Μουσείο Ερµούπολης. Ως μέλος του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ, συμμετείχε στον σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί, του θαλασσίου μετώπου της Ελευσίνας, του Τεχνικού Πανεπιστημίου στη Λεµεσό, των επεκτάσεων του Τραµ στην Αθήνα και Πειραιά, κ.α. Ήταν επικεφαλής της μελέτης του κτιρίου της νέας Ταινιοθήκης της Ελλάδος στην Ιερά Οδό, όπως και των ερευνών του ΕΜΠ για τα Ιστορικά Μεταλλεία στο Αιγαίο, το Μητρώο Ελληνικής Βιομηχανικής Κληρονομιάς, του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας, του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού. Είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς – TICCIH, του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων – ICOMOS και από το 2007 επιστημονικός αξιολογητής του World Heritage List της UNESCO. Έχει γράψει τα βιβλία «Λιμάνια και Οικισμοί στο Αιγαίο της Πειρατείας» και «Τόποι Ανθρώπων – σχόλια για το χώρο και την πολιτική». Συμμετείχε με άρθρα του στους συλλογικούς τόμους «Αιγαίο: διάσπαρτη πόλη» στη 10η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2006, «Αthens-Absolute Realism» στην 8η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2002, » Ελλάδα της θάλασσας», «Ιστορικός βιομηχανικός εξοπλισμός στην Ελλάδα», «Το ελληνικό τοπίο», «Το Αιγαίο Πέλαγος. Χαρτογραφία και ιστορία, 15ος – 17ος αιώνας», «Ορυχεία στο Αιγαίο 19ος-20ος αιώνας», «Σύγχρονα ελληνικά τοπία» κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου