Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Ποιο είναι το τεράστιο σαρκοφάγο έντομο που έκανε άνω κάτω τη Λαμία!!

Προς εκπλήξεως βρέθηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου στο Δημαρχείο Λαμίας όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τεράστιο έντομο που βρέθηκε στο κατώφλι τους. Είδαν μπροστά τους ένα τεράστιο πλάσμα που έμοιαζε με έντομο αλλά δεν τους θύμιζε τίποτα που να γνωρίζουν.

Με το δίκιο τους τρόμαξαν οι υπάλληλοι και με το δίκιο τους  και απευθύνθηκαν αμέσως στο «ANIMA», με την Αντιπρόεδρο, Αγγέλα Μπαρτσιώκα, να αναλαμβάνει το ρόλο του διασώστη. «Μια "δύσκολη" αποστολή μου προέκυψε χθες Σάββατο, όταν δεχθήκαμε τηλέφωνο από το γραφείο του Δημάρχου κ.Σταυρογιάννη για ένα υπερμέγεθες έντομο που βρισκόταν έξω από το Δημαρχείο... 
Πήγα και το παρέλαβα...και προς στιγμή....μετά την έκπληξή μας τόσο για το μέγεθός του όσο και για τη μορφή του, δεν ξέραμε πως να το χειριστούμε! Με σκύλους και γάτες ασχολούμαστε κατά κόρον, με άγρια ζώα έχουμε εμπειρία, ιδιαίτερα με πουλιά, για έντομα όμως πρώτη φορά επιχειρούσαμε "διάσωση"...» γράφει η Αγγέλα Μπαρτσιώκα στο Facebook. 
Το ΑΝΙΜΑ ενημέρωσε τους υπαλλήλους πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σαρκοφάγο και υδρόβιο έντομο, στην Ευρώπη, Λιθόκερο, Lethocerus patruelis, Belostomatidae.
Ένας δεινόσαυρος την επόμενη φορά ίσως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου