Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ, ΚΥΡΑ ΜΟΥ…

Η Γερμανία έχει τους λόγους της να λέγονται «Μακεδονία» τα Σκόπια. Βόρεια ή νότια Μακεδονία. Άνω ή κάτω Μακεδονία, δεν απασχολεί. Αρκεί να υπάρχει η λέξη «Μακεδονία». Γι’ αυτό η Μέρκελ και όλο το σύστημα Γερμανία έκανε πολλά, στα ίσα και… «διπλωματικά», δηλαδή παρασκηνιακά, για να συμφωνήσουν Τσίπρας και Ζάεφ.
Λίγο πριν καταφθάσει στην Αθήνα η Γερμανίδα καγκελάριος γιατί το είπε; Ότι «Είναι προς όφελος των δύο χωρών η συμφωνία των Πρεσπών». Επειδή η πολιτικός- μέγεθος Μέρκελ μετράει στο πόντο κάθε ατάκα, αναρωτιέται κανείς γιατί το είπε; Ασφαλώς όχι για να ξεφτυλίσει τον Τσίπρα.

Μέχρι που τον… λυπάσαι τον Έλληνα πρωθυπουργό. Να προχωράει σε μία συμφωνία υποτίθεται για το καλό της Ελλάδας και η κυβερνήτης της Νο1 χώρας στην Ευρώπη να δηλώνει επίσημα: Υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της Γερμανίας η συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν το είπε έτσι η Μέρκελ, αλλά ΑΥΤΟ είπε.

Τι σ’ ενδιαφέρει εσένα, κυρία Μέρκελ, ποιο είναι το καλό της Ελλάδος; Αν, πράγματι, σ' ενδιάφερε, τότε η τύχη της Ελλάδος που παραμένει ακόμα αιχμάλωτη των δανειστών, θα ήταν διαφορετική αν βέβαια η Γερμανία το ήθελε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου