CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019

Συνάντηση του Σίμου Κεδίκογλου με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Ζήτησε την παρέμβασή της για να ξεμπλοκάρει το έργο κατασκευής της οδού πρόσβασης στο νέο Νοσοκομείο και για την αποτροπή κατάρρευσης του Υδροθεραπευτηρίου «Άγιοι Ανάργυροι» στην Αιδηψό.
Συνάντηση είχε ο Σίμος Κεδίκογλου με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, στην οποία έθεσε το σοβαρό ζήτημα, που έχει προκύψει και αφορά στα συνοδά έργα πρόσβασης στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και συγκεκριμένα το πρόβλημα που αφορά στην προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων, που ανακαλύφθηκαν κατά την εκτέλεση των εργασιών για την κατασκευή της οδού. 

Ο βουλευτής ανέφερε, ότι παρόλο που είχε εγκριθεί η τροποποίηση της μελέτης μηκοτομής του έργου: »Συνοδά έργα υποδομών – δικτύων νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας», σύμφωνα με την εισήγηση του Δήμου και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και η απόφαση είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια, εντούτοις στις 5/7/2019 ενημερώθηκε ο Δήμος από την Διεύθυνση Κλασικών Αρχαιοτήτων, ότι η εξετάζεται αίτημα ανάκλησης της απόφασης με συνέπεια το «πάγωμα» του έργου. 

Η Υπουργός δεδομένων των αρνητικών επιπτώσεων που θα υπάρξουν σε περίπτωση περαιτέρω καθυστέρησης που θα προκαλέσει η τυχόν ανάκληση της απόφασης και η επανυποβολή της στο ΚΑΣ, δεσμεύτηκε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για ξεμπλοκάρει το έργο.

Επιπλέον, ο Σίμος Κεδίκογλου έθεσε και το θέμα του νεοκλασικού διατηρητέου κτιρίου του παλιού Υδροθεραπευτηρίου της Αιδηψού «Άγιοι Ανάργυροι», το οποίο παρότι έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ, δυστυχώς, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την ανακαίνιση και αξιοποίησή του. Η Υπουργός απάντησε, ότι τις επόμενες θα ζητήσει από κλιμάκιο αρχιτεκτόνων να επισκεφθούν το κτίριο για να κάνουν αυτοψία, προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση του.

Ο βουλευτής ενημέρωσε επίσης την Υπουργό αναφορικά με τη μελέτη αναστήλωσης, μετατροπής και αποκατάστασης του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου, την οποία και θα αποστείλει άμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου