ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Μ. Χατζηγιαννάκης: Το δημαρχοκεντρικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση επαναφέρει η ΝΔ

Για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή μίλησε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης.
Ο Μ. Χατζηγιαννάκης χαρακτήρισε «δημαρχοκεντρικό» το σύστημα στην αυτοδιοίκηση, που ουσιαστικά ίσχυε μέχρι τώρα, και το επαναφέρει η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά καταργώντας τον «Κλεισθένη» που ήταν το πρώτο πλάνο ενός σχεδίου που σκόπευε να αλλάξει εκ βάθρων την αυτοδιοίκηση και κυρίως στο πολιτικό κομμάτι της, στην πολιτική αντίληψη και εξήγησε ότι ήταν πάγιο αίτημα των ανθρώπων της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Ο βουλευτής και τέως δήμαρχος Σκύρου έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή που πάει να γίνει». Εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να δώσει υπερεξουσίες στον δήμαρχο παραγνωρίζοντας τις αλλαγές που προηγήθηκαν και βάσει των οποίων έγιναν οι εκλογές και οργανώθηκαν από όλες τις παρατάξεις τα ψηφοδέλτια κ.ο.κ. και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαβουλεύτηκε επί ενάμιση χρόνο με όλους τους φορείς πριν νομοθετήσει τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση σε αντίθεση με το τώρα που η διαβούλευση κράτησε τρεις μέρες.
Ο Μ. Χατζηγιαννάκης τόνισε ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη στάση της ΚΕΔΕ και επανέλαβε το θέμα της θεσμικής εκτροπής αφού οι της Νέας Δημοκρατίας δεν σεβάστηκαν ουσιαστικά τον θεσμό και τον νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου