Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Συνεχίζεται αμείωτη η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων!

Για πολλοστή φορά απευθυνόμαστε στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ για τις επιχειρήσεις συμφερόντων ΣΥΡΙΓΟΥ (ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΑΒΕΕ, ΣΚΑΛΕΖΑ ΕΠΕ κα) που συστεγάζονται στον Πισσώνα Ευβοίας επιτελώντας ενιαία παραγωγική λειτουργία, γιατί συνεχίζεται αμείωτη η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Ορισμένα και μόνο πιο συγκεκριμένα:

· Δεν δηλώνεται η πραγματική απασχόληση των συναδέλφων στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου εργασίας σύμφωνα με τις ημέρες και ώρες εργασίας του καθενός. Κυρίως δεν δηλώνονται οι πολλές υπερωρίες που κάνουν οι συνάδελφοι οι οποίες είτε δεν πληρώνονται καθόλου είτε η εργοδοσία τις πληρώνει με λίγα ψίχουλα, παράνομα, για να κλείσει στόματα πατώντας πάνω στην ανέχεια των οικογενειών μας.

· Στο σχόλασμα, υπάρχουν συνάδελφοι που τελειώνουν την εργασίας τους και περιμένουν αρκετές ώρες εκεί μέχρι να ξεκινήσει το λεωφορείο για να τους επιστρέψει σπίτια τους.

· Υπάρχουν συνάδελφοι, κυρίως μετανάστες, που εξαιρούνται από το χτύπημα κάρτας.

· Δεν υπάρχει αναρτημένο οργανόγραμμα και η εργοδοσία ορίζει υπεύθυνους που κάτω από τις οδηγίες της λειτουργούν με ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά προς άλλους συναδέλφους, κυρίως με όσους αναπτύσσουν δράση για την υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων.

· Δεν υπάρχει αρμόδιος συνάδελφος για την καθαριότητα των χώρων διαλείμματος, αποδυτηρίων, τουαλετών και άλλων τέτοιων χώρων.

· Ορισμένοι συνάδελφοι δεν μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους κανονικά.

· Δεν δίνονται οι άδειες κανονικά όπως ούτε το επίδομα αδείας ενώ ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες προηγούμενων ετών.

· Δεν χορηγούνται εκκαθαριστικά σημειώματα μισθοδοσίας.

· Συνεχίζει η παράνομη εφαρμογή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας.

· Υπάρχουν οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές σε ορισμένους συναδέλφους.

Παρακαλούμε όπως η υπηρεσία σας προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και ορίσει τριμερή συνάντηση με θέμα την πρόσληψη νέων εργαζομένων για να μειωθεί ο φόρτος εργασίας και οι υπερωρίες και την αμοιβή όλων των συναδέλφων σύμφωνα με την τελευταία συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ) για τους εργαζόμενους στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου