Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Συναντήσεις Π.Σ.Χ.Ε.Μ. και ομοσπονδιών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης με τον υφυπουργό Μεταφορών

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για θέματα μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη είχε ο πρόεδρος του «Π.Σ.Χ.Ε.Μ.», Πέτρος Σκουλικίδης.
Στη δεύτερη συνάντηση, πέραν του κ. Σκουλικίδη, μετείχαν ο Βασίλης Τζιμοράγκας (Ομοσπονδία Κεντρικής Ελλάδας), ο Γιώργος Παπούλιας (ΠΟΕΜΙΦΑ) και ο Ρένος Δημητρίου (Σωματείο Αυτοκινητιστών Εύβοιας).

Στις συζητήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών και, από πλευράς των αυτοκινητιστών, προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις στον υφυπουργό Μεταφορών.

Ειδικότερα, τέθηκε προς συζήτηση η μείωση των φορολογικών συντελεστών στα πρότυπα άλλων ανταγωνιστριών χωρών και η εφαρμογή του ελάχιστου Κόστους Μεταφοράς.

Παράλληλα, η αναστολή της απόφασης για τους παράδρομους, σε συνδυασμό με την υλοποίηση εμπεριστατωμένης μελέτης που θα λάβει υπόψη όλες τις παραμέτρους.

Επίσης, η μείωση της τιμής των διοδίων, καθώς η αύξηση των τελών έχει υπερβεί το 500% τα τελευταία έτη, επιφέροντας τεράστιο οικονομικό πλήγμα.

Τέλος, ζητήθηκε η νομοθέτηση της μίσθωσης ανάριθμων φορτηγών, η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στον ΟΑΕΕ (ΕΦΚΑ), η δανειοδότηση του κλάδου με χαμηλό επιτόκιο μέσω ΕΤΕΑΝ, η ίδρυση Γενικής Γραμματείας Ελέγχων για πιο ουσιαστικούς ελέγχους και η μείωση των ασφαλίστρων των ΦΔΧ, γιατί είναι από τα υψηλότερα στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου