Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Τα προβλήματα του κλάδου της πτηνοτροφίας μετέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη συναντήθηκε ο Σίμος Κεδίκογλου συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών που έχει ξεκινήσει με Υπουργούς στην προσπάθειά του να προωθήσει σειρά ζητημάτων, που αφορούν στην ανάπτυξη της Εύβοιας. 

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της Διεπαγγελαμτικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας κ. Θάνος Αγγελάκης έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της πτηνοτροφίας, όπως είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις εισαγόμενων πτηνοτροφικών προϊόντων, ζητώντας να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις για την πάταξη αυτού του φαινομένου, που δημιουργεί ανησυχία στους παραγωγούς και έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής όσο και για τον κλάδο των εξαγωγών. Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι οι τάσεις εισαγωγών πτηνοτροφικών προϊόντων και οι προσπάθειες ελληνοποιήσεων, αλλά και το κόστος των ζωοτροφών πλήττουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής πτηνοτροφίας.

Επιπλέον, ζητήθηκε να υπάρξει μέριμνα για την ανάδειξη των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών πτηνοτροφικών προϊόντων, τα οποία πρέπει να προβληθούν στη διεθνή αγορά, μέσω της υλοποίησης των διακρατικών συμφωνιών για τις εξαγωγές σε ΗΠΑ, Κίνα και τρίτες χώρες. Τέλος, ένα ακόμα ζήτημα που έθεσαν στον Υπουργό είναι η ανάγκη να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη σύσταση και ίδρυση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δώσουν άμεση προτεραιότητα στην υλοποίηση των διακρατικών συμφωνιών για τις εξαγωγές των προϊόντων, ενώ θα υπάρξουν εντατικοί έλεγχοι για την πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων. Παράλληλα, ζητήθηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να στηριχθεί η ελληνική πτηνοτροφία στο πλαίσιο χάραξης μιας εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου