Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Μεγάλη φωτιά στoν Δήμο Μεσσαπίων (βιντεο-φωτο)

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 03:15 σήμερα τα ξημερώματα σε δασική έκταση ανάμεσα σε Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη και Πλατάνα, στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.


Άμεσα η Πυροσβεστική έστειλε μεγάλη δύναμη στο σημείο της φωτιάς. Το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο και χρειάστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 80 πυροσβέστες, 39 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρωντμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ, 4 αεροπλάνα, 2 ελικόπτερα. Συνδράμουν 8 μηχανήματα έργου, 10 υδροφόρες ΟΤΑ.







Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki
·
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες.


Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki
Ενισχύονται οι δυνάμεις στην περιοχή Αγριλίτσα του δ. Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας & συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 80 #πυροσβέστες, 39 οχ/τα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχ/τα με 12 #πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ & 2 Ε/Π. Συνδράμουν 8 μηχ. έργου, 10 υδροφ. ΟΤΑ
8

Είναι τόσο πολύς ο καπνός που δυσκολεύει ακόμη και τις ρίψεις νερού από τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα που επιχειρούν.


Από νωρίς το πρωί είναι ιδιαίτερα έντονη η οσμή του καπνού σε πολλές περιοχές της Αττικής. Εκκενώθηκε το μοναστήρι, δεν απειλούνται σπίτια


Η φωτιά δεν απειλεί σπίτια και κατοικημένες περιοχές σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες. Καίει όμως κοντά στη Μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου η οποία και αποφασίστηκε να εκκενωθεί προληπτικά.
Επίσης, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών κοντά στο μέτωπο της φωτιάς (Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη) να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους αν πλησιάσει η φωτιά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου