Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Λιμεναρχείο Κύμης – Βρέθηκε νεκρός ψαράς- Αγνοούνταν από χθες το βράδυ

Από το λιμεναρχείο Κύμης, ο Λιμενάρχης Ευάγγελος Λάμπρου ανακοίνωσε σχετικά με την αναζήτηση αγνοούμενου ψαρά τα εξής :Έφυγε χθες βράδυ για ψάρεμα καλαμάρια κατά τις 7μ.μ. Περίπου 02.00 οι δικοί του τον αναζήτησαν μέσω του κινητού του γιατί συνήθως επέστρεφε περίπου 01.00 κάθε βράδυ από το ψάρεμα καλαμαριού.Σε συνεχείς κλήσεις δεν απαντούσε. 
Περίπου 05.45 σήμερα πρωί ο γαμπρός του καπετάνιος του Εμπορικού Ναυτικού με την σύζυγό του και κόρη του αγνοούμενου μετέβησαν στο Λ/Χ Κύμης προς ενημέρωση και τις ανησυχίες τους ότι κάτι δεν πάει καλά.
Με άμεση κινητοποίηση εμένα προσωπικά της βάρδιας και λοιπού προσωπικού ανεχώρησε περί ώρα 06.00 το ΠΛΣ 1000 για έρευνα βορειοανατολικών ακτών και εγώ με δύο άλλα άτομα από στεριάς με υπηρεσιακό αυτοκίνητο Navara.
Περι ώρα 07.00 από το πλωτό ΠΛΣ 1000 εντοπίστηκε η λέμβος σε δύσβατη από ξηράς περιοχή ανάμεσα Κάβος Κύμης και Χιλής όχι όμως και ο αγνοούμενος. 
Από στεριά ο Ανθυπασπιστής Βογιατζής Νίκος με κίνδυνο περπάτησε από τον Κάβο Κύμης μέχρι το σημείο που είχε υποδειχθεί από το πλωτό. 
Παράλληλα ελικόπτερο super pouma έλεγχε την ακτογραμμή .
Περι ώρα 07.30 εντοπίστηκε από τον Βογιατζή που κατέφθασε στο σημείο η βάρκα και δίπλα ο Μισυρης Δημήτριος με την βάρκα και την σωρό από τον έντονο κυματισμό να πηγαινοέρχονται σε θάλασσα και ακτή βραχώδη.
Με την βοήθεια δύτη ΓΚΟΥΜΑ Λάμπρου που προς αξιομνημόνευση του με αυταπάρνηση μεταφέρθηκε στο σημείο με το Π Λ Σ 1000 σε αντίξοες συνθήκες κολύμπησε με τον εξοπλισμό του και με την βοήθεια του Βογιατζή Νίκου αποκόλλησαν την βάρκα την οποία μαζί με την σωρό οδήγησαν ανοιχτά της ακτογραμμής και ρυμούλκησαν μέχρι τον Κάβο Κύμης.
Η βάρκα από τα χτυπήματα προφανώς είχε τρυπήσει και σε βάθος 30 μέτρων βυθίστηκε.
Η σωρός με την βοήθεια του δύτη φορτώθηκε στο πλωτό και στο λιμάνι Κύμης μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κύμης. Αύριο θα γίνει νεκροψία νεκροτομή για αναζήτηση των αιτιών θανάτου του ιδιοκτήτη της λέμβου. Διενεργείται προανάκριση. 
Από την εμπειρία μου επειδή έπιασε μπουρίνι κατά τις 01.00 και προσπαθώντας να πλεύσει προς το λιμάνι ίσως δεν πρόλαβε προσάραξε την λέμβο στο σημείο,προσπάθησε να πηδήξει στην στεριά και κάτι έπαθε η ανακοπή ή θανάσιμο τραυματισμό.Η μηχανή ήταν σε λειτουργία και τα φώτα αναμμένα. 
Επειδή επιλήφθηκα του γεγονότος εξ αρχής η αποκόλληση η ανάσυρση και μεταφορά της σωρού έγιναν σε πολύ αντίξοες συνθήκες. 
Οφείλω εκ νέου να ευχαριστήσω το συμμετέχον προσωπικό για την αγόγγυστη προσπάθεια ανεύρεσης θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή του ως επίσης και τον δύτη ΓΚΟΥΜΑ Λάμπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου