Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Παραδόθηκε το έργο αποκατάστασης των σπηλαιώσεων στην παραλία Χαλκίδας

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε εξ ολοκλήρου το έργο αποκατάστασης του προβλήματος σπηλαιώσεων και διάβρωσης του μετώπου του κρηπιδώματος της παραλίας της Χαλκίδας και των καθιζήσεων του πλακόστρωτου (από το παλιό εμπορευματικό λιμάνι έως τον προβλήτα Αγίου Νικολάου), αρχικού προϋπολογισμού 2.500.000 €.

Οι εργασίες περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή νέου προβλήτα βάσει των σύγχρονων προδιαγραφών λιμενικών έργων, με παροχές για την υποδοχή τουριστικών σκαφών, καθώς και την υλοποίηση διατρήσεων και πλήρωση των οπών όπισθεν του λιθόκτιστου μετώπου, για την αποτροπή εισόδου του θαλασσινού νερού.

Το έργο ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε εύλογο χρονικό ορίζοντα, λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη απρόσκοπτης λειτουργίας των παρακειμένων καταστημάτων εστίασης, και με τη συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου Χαλκιδέων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του ΟΛΝΕ.

Ο Φάνης Σπανός για την παράδοση του έργου δήλωσε:

«Ορισμένα έργα δεν προσφέρονται για εντυπωσιακές φωτογραφίες, αλλά συχνά είναι τα πιο σημαντικά. Ένα τέτοιο έργο είναι η αποκατάσταση των σπηλαιώσεων στην παραλία Χαλκίδας. Αντιμετωπίσαμε ένα μεγάλο χρόνιο πρόβλημα ασφάλειας των πολιτών και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τη δουλειά μας, να βελτιώνουμε την καθημερινότητα με έργα ουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου