Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Σίμος Κεδίκογλου στο ΡΑΔΙΟ1 98.1: «Σαφέστατα δεν έθεσα θέμα μεταφοράς έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»

«Στη συνέντευξή μου στο «Star Κεντρικής Ελλάδας» σαφέστατα δεν έθεσα θέμα μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μίλησα ξεκάθαρα για παλιά ιστορία προ εικοσαετίας, που αδικήθηκε η Εύβοια. Πρότεινα στην δημοσιογράφο να συζητήσουμε -αν θέλει κάποια στιγμή το τι έγινε τότε, αλλά – τώρα-  δεν είναι ώρα για τοπικισμούς και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Αυτό απάντησε ο Σίμος Κεδίκογλου μετά τις έντονες αντιδράσεις, που προκάλεσε πρόσφατη συνέντευξή  του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδας», κάνοντας-παράλληλα- λόγο για αποσπασματικό σχολιασμό και διαστρέβλωση των δηλώσεών του.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο1 98.1» τόνισε-μεταξύ άλλων- τα εξής:
«Οι  νέες αρμοδιότητες της Περιφέρειας προβλέπουν και τη δημιουργία νέων δομών. Εμείς θέλουμε την  αποκέντρωση αυτών των νέων δομών. Ο Κώστας Μπακογιάννης στη θητεία του στην Περιφέρεια έκανε πράξη την αποκέντρωση, ενισχύοντας τις Υπηρεσίες της Χαλκίδας. Ήταν ο πρώτος Περιφερειάρχης που έκανε συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε όλη τη Στερεά Ελλάδα και έβαλε τις βάσεις για να συνεχίσει και ο Φάνης Σπανός σε αυτή τη  γραμμή της αποκέντρωσης.
Προσωπικά, κοιτάω στο μέλλον, με ενδιαφέρουν οι μελλοντικές δομές, με ενδιαφέρει η  περιφερειακή ανάπτυξη, κυριολεκτικά Περιφερειακή και όχι Λαμιοκεντρική. Πιστεύω ότι αυτό ήταν το πνεύμα της διακυβέρνησης της Περιφέρειας από τον Κώστα Μπακογιάννη, πιστεύω ότι αυτό το πνεύμα ενστερνίζεται και ο Φάνης Σπανός. Για το λόγο αυτό και δίνουμε αγώνα για να τον εκλέξουμε Περιφερειάρχη, δίνουμε αγώνα για την ισόρροπη ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου