Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο η ανάπλαση του Κυζικείου Άλσους


Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Δράσει Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” του Πράσινου Ταμείου, εντάχθηκε με ποσό 339.266€ το έργο “Ανάπλαση του Κυζικείου Άλσους Ν. Αρτάκης και Κοινοχρήστων Χώρων της οδού Χαραλάμπους”, μετά από πρόταση που είχε υποβάλλει ο Δήμος Χαλκιδέων.

Η σχετική απόφαση ελήφθη την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στη διάρκεια συνεδρίασης του Πράσινου Ταμείου και αφού προηγουμένως είχε υποβληθεί ολοκληρωμένη πρόταση από τον Δήμο Χαλκιδέων (21/2/2017) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πράσινου Ταμείου, οριστικού προϋπολογισμού 879.190€.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, δεδομένου ότι προβλέπονται ριζικές παρεμβάσεις ανάπλασης του Κυζικείου Άλσους στην είσοδο της Ν. Αρτάκης και επιπλέον παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αρτάκης.
Η μελέτη ανάπλασης που συνέταξαν οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων περιλαμβάνει όλη την έκταση των 12 στρεμμάτων του πευκόφυτου Κυζικείου Άλσους. Προβλέπει τον καλλωπισμό της υφιστάμενης βλάστησης, την αναδάσωση και φύτευση χαμηλής θαμνώδους βλάστησης, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση και ανακατασκευή όλων των υφιστάμενων επιφανειών πρόσβασης. Επιπρόσθετα νέες επιφάνειες περιπάτου θα επιστρωθούν με ενισχυμένο κατάστρωμα από ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά, προσαρμοσμένα στις φυσικές ιδιαιτερότητες του άλσους. Από το ίδιο υλικό θα είναι και τα παγκάκια και οι κάδοι απορριμμάτων. Προβλέπει επίσης αποξήλωση των υφιστάμενων, ακατάλληλων και διάσπαρτων στον χώρο του άλσους, οργάνων και δημιουργία νέου ενιαίου χώρου σύγχρονης Παιδικής Χαράς, που θα διαθέτει και όργανα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Επίσης θα δημιουργηθεί χώρος άθλησης κοινού με ισοκινητικά και ισομετρικά όργανα γυμναστικής.
Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται και η ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αρτάκης.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου