Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

1o & 2o ΕΠΑΛ Χαλκίδας σε συνεργασία με το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών


«Ο θεσμός του Συμβούλου καθηγητή» για Τρίτη συνεχόμενη χρονία σε πλήρη πρακτική εφαρμογή για τη βελτίωση του σχολικού κλίματος. Στα πλαίσια τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου,  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 12.00μ.μ, τηλεδιάσκεψη μεταξύ κλιμάκιου εκπαιδευτικών του 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας και του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών, με θέμα: «Θεσμός του Συμβούλου Καθηγητή: καλή πρακτική για τη βελτίωση του σχολικού κλίματος».

Η δράση, υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Σχολείου (Γυμνάσιο –Λύκειο) Βρυξελλών, του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και της Διευθύντριας κ. Ζωής Πατάλα και με την έγκριση της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Βρυξελλών κ. Ρουμελιώτου Μυρσίνης.
Στο βιωματικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε σε εθελοντική βάση σε ώρες εκτός διδακτικού ωραρίου, έλαβαν μέρος επιμορφώτριες και επιμορφούμενοι, δόθηκε η ευκαιρεία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, σε μια προσπάθεια αναζήτησης τρόπων βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και επιμόρφωσης για την κάλυψη αναγκών που προκύπτουν από την καθημερινή λειτουργία.
Επίσης οι εκπαιδευτικοί του Ελληνικού Συλλόγου Βρυξελλών εξέφρασαν απορίες σχετικά με την οργάνωση του θεσμού του «Συμβούλου – Καθηγητή» και διατύπωσαν γόνιμους προβληματισμούς για πρακτικά προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή του.
Με τη σειρά τους οι εκπαιδευτικοί από τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας μετέφεραν τις εμπειρίες τους και τον ενθουσιασμό τους από την εφαρμογή του θεσμού που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα σχολεία τους.
Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων στο άμεσο μέλλον μέσω τηλεδιασκέψεων ή άλλων πρόσφορων τρόπων επικοινωνίας, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την υποστήριξη καθόλη τη διάρκεια υλοποίησης του συγκεκριμένου θεσμού από το ελληνικό σχολείο Βρυξελλών.
Στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα στη βιβλιοθήκη του 1ου ΕΠΑΛ, συμμετείχαν από το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας ο Δ/ντης του σχολείου κ. Φράγγος Κων/νος και οι συντονιστές ΜΝΑΕ κ. Αντωνίου Δέσποινα, κ. Κεσελόπουλος Γεώργιος, κ. Χαράλαμπος Μπέης ενώ από το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας ο Δ/ντης του σχολείου κ. Λέων Κων/νος, οι συντονιστές ΜΝΑΕ κ. Ιωαννίδου Σωτηρία και κ. Χαλικόπουλος Αντώνιος καθώς και η εκπαιδευτικός Σύμβουλος Καθηγήτρια κ. Ασλάνη Μαρία.
Από την πλευρά του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών  παρευρέθηκαν η Διευθύντρια κ. Πατάλα Ζωή, εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Διδασκόντων, καθώς και οι επιμορφώτριες κυρίες Σιγανού Άννα και Λαμπίδη Άννα, μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ΜΝΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου