Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Κώστας Καλκούνης: "Από την πρώτη μέρα ήμουν παρών σε όλα τα προβλήματα του τόπου"

Τον απολογισμό του κάνει ο  Κώστας Καλκούνης, Πρόεδρος Κοινότητας Αγίου Ιωάννη Αλιβερίου και "ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν αυτή την προσπάθεια,τον Δήμο μας,την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,τους εθελοντές μας,τους φορεις του χωριού και όλους όσους με την δύναμη και την καλοπροαίρετη κριτικη τους μας έκαναν καλύτερους.
Συνεχιζουμε δυναμικα..."
Δείτε τον ...μακρύ απολογισμό του Προέδρου"Από την πρώτη μέρα ήμουν παρών σε όλα τα προβλήματα του τόπου!! Δεν κρύφτηκα ποτέ πίσω από οποιαδήποτε κατάσταση και έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου ...
Ξέροντας τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που επικρατούσαν στο Δήμο ριχθηκα στη μάχη της καθημερινότητας!Καθαριότητα,φωτισμός,βλάβες ύδρευσης..Εδώ να τονίσω κάτι που ίσως διαφεύγει σε πολύ κόσμο,ότι οι πρόεδροι δεν έχουμε στη διάθεση μας ούτε λάμπες,ούτε απορριμματοφόρα,ούτε υπηρεσίες ,ούτε υδραυλικούς,ούτε εργάτες καθαριότητας,ούτε ηλεκτρολόγους,παρόλα αυτά όμως γινόμαστε εμείς οι δεκτές των παραπόνων γιατί εμάς βλέπουν κάθε μέρα οι πολίτες!Θα μου πείτε καλά τριμελές συμβούλιο δεν είναι;;;Ναι,απαντώ,αλλά η εύκολη απάντηση σε όλα είναι μια,υπάρχει πρόεδρος!!Θεωρώ λοιπόν πως με βάση τις δυσκολίες που είχε ο Δήμος να αντιμετωπίσει και την έλλειψη πόρων και ανθρώπινου δυναμικού που αναμφισβητα αντιμετώπισε κ αντιμετωπίζει, αυτό το χωριό δεν παραμελήθηκε,θεωρώ κ την δική μου συμβολή μεγάλη,είτε αρέσει σε κάποιους ,είτε όχι!
Συνεργάστηκα με όλους τους φορείς του χωριού!Τους βοήθησα και με βοηθήσανε όπου χρειάστηκε!
Με τον πολιτιστικό σύλλογο ,την ομάδα,τα εκκλησιαστικά συμβούλια,τις σχολικές μονάδες!Αλλάξανε την όψη του Δημοτικού σχολείου στην διάρκεια της θητείας μας,αποκαταστήσαμε από κοινού με την περιφέρεια τον προαύλιο χώρο (βεράντα) με αντιολισθητικά πλακάκια δινοντας τελος σε ένα χρόνιο πρόβλημα.
Έγιναν δράσεις σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων όπως οι μέρες σχολικού αθλητισμού,ο καθαρισμός του χωριού πριν το Πάσχα κτλ..
Έγινε το νηπιαγωγείο ολοήμερο επί των ημερών μας,στρώθηκε με πλαστικό τάπητα το προαύλιο,!
Σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια Επιτροπή Παιδείας του Δήμου αναβαθμίσαμε τα σχολεία μας και ποτέ κατ' ομολογία των υπευθύνων δεν είχαν έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης η' συνεργασίας μαζί μας..
Με τον πολιτιστικό σύλλογο διοργανώσαμε από κοινού τα εγκαίνια του ανοιχτού θεάτρου Θ.Μεταξάς,την ονοματοδοσία του γηπέδου Ι.Κιουσης,βοηθήσαμε σε όλες τις εκδηλώσεις ως εθελοντές και με παρεμβάσεις όπου έπρεπε..
Διοργανώσαμε από κοινού δραστηριότητες όπως ο καθαρισμός των δρόμων του χωριού το περασμένο καλοκαίρι,καθαρισμός ακτών κτλ..
Με τη ομάδα μας,τρέξαμε από κοινού το ζήτημα της επάρκειας φωτισμού κ νερού στο γήπεδο μας..
Κατορθώσαμε να φωτίσουμε από την αρχή της θητείας μας το μισό γήπεδο ποδοσφαίρου(με βοήθεια οικονομική του πολιτιστικού συλλόγου Κ προβολείς από το Δήμο) και πριν λίγο καιρό ολοκληρωτικά με τοποθέτηση προβολέων με έξοδα του Δήμου μας και δωρεά των πυλώνων από το κλιμάκιο μεταλλικών κατασκευών της ΔΕΗ,μετά από παρέμβαση του συγχωριανού μας κ.Γιδη Κων\νου,τον όποιο ευχαριστούμε θερμά.
Αλλάξαμε τον αγωγό ύδρευσης προς το γήπεδο πριν λίγες μέρες..Με παρέμβαση μας στην εταιρία Lemond και στο αναψυκτήριο στην Ακτή Νηρέως έγιναν δωρεές υλικού στον αθλητικό σύλλογο..
Με τα εκκλησιαστικά μας συμβούλια και τον Πρόεδρο τους Πρωτοπρεσβύτερο Κ.Κ Ευάγγελο Βογιατζή συνεργαστήκαμε άψογα σε όλες τις μεγάλες δραστηριότητες ,Αγίου Δημητρίου,Αγίου Πορφυρίου ,Κακή Σκάλα!
Βελτιώσαμε όλα τα καλοκαίρια την αγροτική οδοποιία του χωριού μας,παρότι σε πολλές περιπτώσεις οι μέρες δεν έφταναν για τις ανάγκες του τόπου μας,σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια!
Δόθηκε τεράστια μάχη με τα χιόνια,όπου η Τοπική μας Κοινότητα με δίκτυο εθελοντών και αλάτι από το Δήμο δεν αντιμετώπισε προβλήματα και ανοίχτηκε σχεδόν αμέσως ,την ώρα που το πέρασμα του χιόνια ήταν καταστροφικό στο Δήμο μας.
Δώσαμε μάχες στον Νηρέα,κυρίως με το νερό όπου σίγουρα υπάρχουν προβλήματα λόγω του παμπάλαιου δικτύου,όμως δεν υπάρχουν πια τα προβλήματα του παρελθόντος με εβδομάδες ολόκληρες χωρίς νερό,βλάβες πάντα θα υπάρχουν,δεν γίνεται να τα βάλουμε μαζί τους.
Δημοπρατησαμε το αναψυκτήριο,τροποποιήσαμε το Ρυμοτομικό,αλλάξαμε εκατοντάδες λάμπες,ανεβάσαμε γκρέϊντερ και τέλος ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τις ασφαλτοστρώσεις από τα πυροπληκτα.
Δώσαμε τη μεγάλη μάχη για να μην διασπαστεί η Κοινότητα μας το καλοκαίρι του 2017 μετά από αίτημα του συνεταιρισμού του Νηρέα!
Δώσαμε την μητέρα των μαχών για τα αιολικά πάρκα σε μια υπόθεση που όλοι μας είχαν χαμένους!Και δικαιωθήκαμε αφού η ΡΑΕ γνωμοδότησε υπέρ του χωριού μας και θα απολαμβάνουμε με την λειτουργία των αιολικών πάρκων τα αντισταθμιστικά οφέλη.
Κάναμε κοινωνική πολιτική ,βοηθώντας πολλούς συγχωριανούς μας με διάφορους τρόπους ,αλλά αυτό δεν είναι για ανάλυση ..
Επί των ημερών μας κατασκευάστηκε η κοινοτική βρύση,(σε μια συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων)συνδέθηκε το λαογραφικό Μουσείο στο δίκτυο αποχέτευσης,διοργανώθηκαν δραστηριότητες στήριξης οργανισμών,συγκεντρώθηκαν είδη για τη Μάνδρα,σχολικά είδη για τα παιδιά του σχολείου μας,έγινε καθάρισμα στα ποτάμια,στις δεξαμενές του χωριού,ήρθαμε σε άμεση συμφωνία, το καλοκαίρι με το πρόβλημα στον θεολόγο,Με την θυγατέρα του Θ.Μεταξά ,την Άννα ,και λύσαμε το θέμα ,κλείσαμε παράνομες χωματερές,ανοίξαμε τα γραφεία μας κάθε μέρα για να υπάρχει άμεση επαφή με τον κόσμο.
Με απόφαση συμβουλίου είμαστε σε διαδικασία παραχώρησης της κοινοτικής έκτασης στο Πλατυβουνι στην ενορία για κατασκευή ιερού σου του Αγ.Πορφυρίου εκεί..
Προχωρήσαμε στην παραλαβή των ρευμάτων των αντλιοστασιων στον ΟΣΜΑΝ.
Ρίξαμε τρία ετοιμόρροπα σπίτια που εγκυμονούσαν κινδύνους σε συνεργασία με την Πολεοδομία και το τμήμα ετοιμόρροπων στην περιφέρεια.
Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και την συγχωριανη μας μηχανικό κα Κατσιμεντε είμαστε σε διαδικασια αλλαγης της κυριας δημοτικής οδού,πάγιο αίτημα των συμπολιτών μας.
Αυτά και άλλες πολλές ,παρά πολλές παρεμβάσεις έγιναν στο χωριό μας που θέλουν πολλές σελίδες να τις γράψουμε..
Σίγουρα κάποιους δεν ικανοποιήσετε,σίγουρα θα θελαμε κ αλλα,σίγουρα έγιναν λάθη,αλλά λάθη δεν κάνει μόνο ένας!Αυτός που δεν κανει τιποτα..
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν αυτή την προσπάθεια,τον Δήμο μας,την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,τους εθελοντές μας,τους φορεις του χωριού και όλους όσους με την δύναμη και την καλοπροαίρετη κριτικη τους μας έκαναν καλύτερους.
Συνεχιζουμε δυναμικα..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου