Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Η Απάντηση της Ελένης Μιτζιφίρη στο δημοσίευμα μας. Γιά την ουσία όμως;

Με μιά μακροσκελέστατη απάντηση η υποψήφια (πλέον) Δήμαρχος Χαλκιδέων Ελένη Μιτζιφίρη μας κατηγορεί για μιά ακόμη φορά (μετά τις 2 μυνήσεις που έχει υποβάλει εις βάρος μας, χωρίς εμείς να έχουμε ανταπαντήσει δεόντως) για "ψευδή δημοσιεύματα εις βάρος της" αποφεύγει όμως να απαντήσει επί της ουσίας επί γεγονότων τα οποία δεν αμφισβητούνται!
Διαβάστε την ανακοίνωση της κας Ελ. Μιτζιφίρη και δείτε το δημοσίευμα εδώ 

"Μετά λύπης μου βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση για ακόμη μία φορά, κατόπιν άλλης μίας πρόκλησης – απόπειρας σπίλωσης του ονόματός μου από τον κ. Μάνο Παπαμακάριο και με αίσθημα ευθύνης στους συμπολίτες μου, να πρέπει να αποκαταστήσω την «λαβωμένη» τιμή και υπόληψή μου από τα ψεύδη, τις ανακρίβειες και τις αναλήθειες που ο κ. Παπαμακάριος εκτοξεύει εναντίον μου.

Με το γνωστό σκωπτικό και διόλου δημοσιογραφικά δεοντολογικό ύφος του ο κ. Παπαμακάριος προβαίνει με την «αιχμηρή» του πένα στην κοινοποίηση ενός δημοσιεύματος, που έχει ως μοναδικό σκοπό και στόχο για άλλη μία φορά να με διαπομπεύσει παγκοίνως και μάλιστα ενόψει της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου ως υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων, πλήττοντας κατάφωρα τον αγώνα μου, το έργο μου και εμένα προσωπικά.
Ο κ. Παπαμακάριος απέναντι σε κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δημοσιεύει ένα κείμενο το οποίο βρίθει ανακριβειών και θίγει υποθέσεις και γεγονότα, τα οποία δεν έχουν κριθεί αμετάκλητα από την Διοικητική και Ποινική Δικαιοσύνη, αγνοώντας πλήρως συν των άλλων την βαρύτητα και σπουδαιότητα του Νόμου για τα Προσωπικά Δεδομένα (Σύμφωνα και με τη σχετική νομολογία του ΕΔΔΑ, η έννοια της ποινικής κατηγορίας διευρύνεται, καταλαμβάνοντας, υπό προϋποθέσεις και περιπτώσεις διοικητικών κυρώσεων – φορολογικών, πειθαρχικών – με τις οποίες επιβάλλονται «κρυπτοποινές». Κριτήρια υπαγωγής μίας αστικής ή διοικητικής υπόθεσης στην κατηγορία των ποινικών υποθέσεων, κατά την οποία εφαρμόζεται το άρθρο 6 παρ. 1 της ΕΣΔΑ είναι μεταξύ άλλων η γενικότητα της κύρωσης, ο αποτρεπτικός και συνάμα κυρίως κατασταλτικός χαρακτήρας της κύρωσης και η σοβαρότητα της κύρωσης. Στις περιπτώσεις αυτές, στην έννοια της ποινικής καταδίκης εμπεριέχεται, κατά διασταλτική ερμηνεία του όρου και η προσωπική πληροφορία που αφορά διοικητική κύρωση, η οποία συνιστά κρυπτοποινή. Επομένως κατά σύμφωνη με τη νομολογία ΕΔΔΑ ερμηνεία του νόμου, στα ευαίσθητα δεδομένα εμπίπτει και η κατηγορία των διοικητικών κυρώσεων).
Οι εικασίες του κ. Παπαμακάριου αναφορικά με την απώλεια ή μη της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητάς μου, την οποία επί σειρά ετών υπηρετώ πιστά και ακώλυτα, δεν μπορούν παρά να αποτελούν κινδυνολογίες χειρίστου είδους, όπου σαν άλλη «Κασσάνδρα» ο κ. Παπαμακάριος θέλει να εμφυσήσει στο κοινό που τις αναγιγνώσκει, την ώρα που τίποτα δεν έχει κριθεί αμετάκλητα, ως προανέφερα.
Ας μην ξεχνάμε πως ο κ. Παπαμακάριος ήταν ο πρωτεργάτης της κίβδηλης και κατασκευασμένης μηνυτήριας αναφοράς που υπεβλήθη ενώπιον του αρμοδίου κυρίου Εισαγγελέα αναφορικά με την θητεία μου ως Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων και εξαιτίας της οποίας, έρχομαι αντιμέτωπη με την ελληνική Δικαιοσύνη.
Όμως η πίστη μου στην ελληνική Δικαιοσύνη είναι ισχυρή και ακλόνητη και αναμένω καρτερικά την δικαίωσή μου,  ακόμα και όταν ξέρω πως πρέπει να διαβώ τις «συμπληγάδες» των ψευδών που ορθώνει εμπρός μου ο κ. Παπαμακάριος με την λάσπη που εκτοξεύει εναντίον μου. Κατά τη διάρκεια των ετών που συμμετέχω ενεργά στα κοινά του τόπου μας, πολλοί έχουν αποπειραθεί να με καταστήσουν «συνένοχη» των ίδιων τους των πράξεων και της ολιγωρίας τους, όμως η τελική δικαίωσή μου τόσο από την Δικαιοσύνη όσο και από την εμπιστοσύνη των πολιτών σε εμέ, έχει αποδειχθεί περίτρανα.  
Για όλες τις ως άνω περιγραφόμενες ενέργειες σε βάρος μου, και ο κ. Παπαμακάριος με τη σειρά του έχει βρεθεί υπόλογος της Δικαιοσύνης, στην οποία οφείλει να λογοδοτήσει για τα ψεύδη που κατά καιρούς έχει ισχυριστεί για το πρόσωπό μου και τα οποία πλήττουν και βλάπτουν την τιμή και υπόληψή μου.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπαμακάριο, ο οποίος παρόλο που δεν ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα προκειμένου να είναι σε θέση να γνωρίζει τις τασσόμενες από τον νόμο προθεσμίες, φρόντισε στο τέλος του δημοσιεύματός του, να μου υπενθυμίσει πως απομένουν 30 ημέρες για την άσκηση προσφυγής από εμέ ενώπιον του ΣτΕ. Μάλλον ο αριθμός «30» θα έχει μεγάλη σημασία για εκείνον, όπως είχαν τα τριάκοντα αργύρια για τον Ιούδα.
Παραμένω πιστή στα καθήκοντά μου τόσο ως ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Χαλκιδέων όσο κ ως εκπαιδευτικού στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 
Αναμένω την δικαίωσή μου. Σέβομαι τους συμπολίτες μου που με τιμούν ευλαβικά με την στήριξή τους και τους διαβεβαιώνω πως η στήριξη αυτή είναι αμοιβαία. Συνεχίζω να αγωνίζομαι για την αλήθεια και για τον πολυτάραχο αλλά και ευλογημένο αυτό τόπο που ζούμε. Δεσμεύομαι πως η λάσπη κανενός δεν θα είναι ικανή να με απομακρύνει και να με αποσπάσει από το μοναδικό μέλημά μου : τον συνεχή και αδιάκοπο αγώνα."  

*ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

Αγαπητή κα Μιτζιφίρη 
Κατ'αρχας σας ευχομαι καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα σας ως Δήμαρχος Χαλκιδέων και σας ευχομαι όλοι οι στόχοι σας να ευοδωθούν.
Κατά δεύτερον , θα σας παρακαλούσα να διαβάζετε μετά προσοχής το ...προσεκτικό και διακριτικό δημοσίευμα μας παρά την σοβαρότητα που ενέχουν τα αναγραφόμενα στην απόφαση του κου Ντίττορα (Αποκεντρωμένη Θεσσαλίας), και να μας πείτε "ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ η ΟΧΙ"
Αν ναί, τότε ..σώνεται ο καιρός να δημοσιευθεί το "πόρισμα-απόφαση" καθώς και τα όσα θα επακολουθήσουν αυτό, αν βεβαίως δεν δικαιωθείτε σε υποτιθέμενη προσφυγή σας κατά της απόφασης αρμοδίως!
Δεν ειναι και το πλέον ευχάριστο,ξέρετε, να ασχολούμαστε με τέτοια γεγονότα "ομως η είδηση είναι είδηση" και ιδιεταίρως σε τέτοιου ειδους θέματα, και ο δημοσιογράφος πρέπει προσεκτικά και με σοβαρότητα να διαχειρίζεται!
Εμείς ουδέποτα υποβάλαμε μυνητήρια αναφορά εναντίον σας,ξέρετε δεν πληρώσαμε ούτε παράβολα, ούτε τίποτε άλλο για να έχει ισχύ μία "αναφορά" ενημέρωσης πρός τον Εισαγγελέα η οποία προφανώς προκάλεσε το ενδιαφέρον του και προχώρησε την υπόθεση, από την οποία ευχόμαστε να βγείτε "αλώβητη".
Αλωστε το πόρισμα των Ελεκτών Δημόσιας Διοίκησης ήταν αυτό που προκάλεσε και την εξέταση των θεμάτων από την Αποκεντρωμένη.... αλλά και τον Εισαγγελέα!
Οσον αφορά την αναφορά σας περί "δικανικών γνώσεων" αυτές αφορούν τους νομικούς μας συμβούλους( αν και δεν γράφουμε τίποτα ουσιαστικό περί αυτού)
Σας ευχόμαστε καλή τύχη και επιτυχία.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου