Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Το Κόλπο του Κώστα Λαλιώτη!!!

Ο Γιώργος Οικονομέας είχε μια εκπομπή πρωϊνή Σαββάτο και Κυριακή στην τηλεόραση του alpha. Φοβερά πράγματα. Πριν πάρει μεταγραφή στο mega ο δημοσιογράφος έκανε από το κανάλι μια συνταρακτική «αποκάλυψη». Ότι ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος κέρδισε τη δίκη με το ελληνικό δημόσιο και θα πάρει αποζημίωση 76 δις δραχμές, έναντι της βασιλικής περιουσίας που έχει περιέλθει στο κράτος. Ποιος έδωσε στον Οικονομέα την «πληροφορία»;

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ''αποκάλυψη'' Οικονομέα στον alpha η κυρία Άννα Παναγιωταρέα, από τη δική της εκπομπή στο mega ήταν περισσότερο «αποκαλυπτική»: Η ζημιά στο δημόσιο είναι 95 δις δραχμές. Τόσα θα μας πάρει ο Κωνσταντίνος. Ποιος έδωσε στην Παναγιωταρέα την «είδηση»;
Αυτός που γνώριζε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Αυτός είπε στους δυο δημοσιογράφους να βγάλουν στον αέρα το ποσό των 76 δις δρχ. στον έναν και μετά το ποσό των 95 δις στην άλλην.
Δεν έχει ξαναγίνει. Πριν ανακοινωθεί επισήμως η απόφαση από το Διεθνές Δικαστήριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θοδωρής Ρουσσόπουλος έπεσε στη γκάφα του αιώνα. Τα έχωσε στην κυβέρνηση Σημίτη διότι το ελληνικό δημόσιο θα υποχρεωθεί να πληρώσει 95 δις δραχμές στον πρώην βασιλιά (στη φώτο, με την σύζυγο του Άννα Μαρία).
Τελικά, σα σήμερα 28 Νοέμβρη, το 2002, γνωστοποιήθηκε το ποσό που επιδικαζόταν στον Κωνσταντίνο, ήταν μόλις 4,6 δις δραχμές, δηλαδή 13,7 εκ. ευρώ. Απόλυτη ανακούφιση. Νίκη της κυβέρνησης Σημίτη! Εξετέθη η αντιπολίτευση Κώστα Καραμανλή που περίμενε να εισπράξει πόντους επικοινωνιακά απ’ αυτή την υπόθεση.
Κόλπο του Κώστα Λαλιώτη. Αυτός παραμύθιασε και Οικονομέα και Παναγιωταρέα, προκειμένου η πασοκική κυβέρνηση να πέσει στα μαλακά όταν ο κόσμος θα μάθαινε το αληθινό ποσό. Από τα 95 δις που ο διαβολικός Λαλιώτης είχε ''σηκώσει'' το νούμερο, η ιστορία θα ξεφούσκωνε στα λιγώτερο από τα πέντε δις. Πώς γνώριζε την απόφαση ο Λαλιώτης; Από τον εκπρόσωπο της Ελλάδος στο δικαστήριο, το οποίο συνηθίζει να γνωστοποιεί τις αποφάσεις του με καθυστέρηση 1-2 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου