Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ελεύθερος (και) ο Χρήστος Βουλγαράκης, ο παιδοκτόνος που κατακρεούργησε την 13χρονη κόρη του με κουζινομάχαιρο


Η απελευθέρωση δολοφόνων μετά από κάποια χρόνια φυλάκισης και ενώ έχουν καταδικαστεί σε ισόβια έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες σάλο. Ένας από τους δολοφόνους που πλέον αναπνέουν καθαρό αέρα εκτός φυλακής είναι ο Χρήστος Βουλγαράκης, που κατακρεούργησε το ίδιο του το παιδί.

Ο Χρήστος Βουλγαράκης, ο παιδοκτόνος της Πελασγίας, όπως έγινε γνωστός, πέρασε 15 χρόνια στη φυλακή, αλλά σήμερα, στα 54 του χρόνια εξασφάλισε τη θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας με βούλευμα (αριθμός 75/2018) του οποίου αναστέλλεται η εκτέλεση του υπόλοιπου της ποινής της ισόβιας κάθειρξης (ήτοι 10 ετών), έχοντας επιδείξει καλή διαγωγή, αλλά και 3.344 μέρες εργασίας τις τελευταίες στις Φυλακές Μαλανδρίνου. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο Βουλγαράκης κατακρεούργησε την κόρη του, την 13χρονη Βασούλα με μαχαίρι, για να εκδικηθεί τη σύζυγό του. 
Η υπόθεση 
Το 2002 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου, κρίνοντάς τον ένοχο, αλλά αναγνωρίζοντας τον πρότερο έντιμο (;) βίο του, του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 21 ετών. Αποφυλακίσθηκε προσωρινά τον Αύγουστο του 2009, από το Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, μόλις δηλαδή εφτά χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά με τον όρο να παραμείνει για το υπόλοιπο της ποινής του στο Τρίκορφο Φωκίδας και συγκεκριμένα στο Μοναστήρι των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, γνωστό και ως «Μοναστήρι των Παπαροκάδων» του Ηγούμενου Νεκτάριου Μουλατσιώτη.
Το περί δικαίου αίσθημα και η αίτηση της μητέρας της αδικοχαμένης Βασούλας, Αθανασίας Βελεσιώτη προς την Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, ανακάλεσε την αποφυλάκιση και σχεδόν τέσσερις μήνες αργότερα το Συμβούλιο Εφετών διέταξε και πάλι την επιστροφή του στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, εν αναμονή και της εκδίκασης της Έφεσης που είχε ασκήσει και πάλι η μητέρα κατά της πρωτόδικης απόφασης.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας το Νοέμβριο του 2015 δεν πείσθηκε για τίποτα από τα προηγούμενα και επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον κατηγορούμενο, που όλα αυτά τα χρόνια είχε επιλέξει το «δικαίωμα της σιωπής». Μάλιστα στο τελευταίο επεισόδιο του δικαστικού δράματος η έδρα είχε ρωτήσει τον ίδιο τον Ηγούμενο της Μονής, ως Πνευματικό του Βουλγαράκη, αν του έχει αποκαλύψει τι είχε γίνει εκείνο το βράδυ, επικαλέστηκε όμως κι εκείνος το απόρρητο της εξομολόγησης. Ωστόσο ο Βουλγαράκης είχε προλάβει να μείνει εκτός φυλακής για ακόμη 14 μήνες…
Πώς συνέβη η άγρια δολοφονία
Ήταν 27 Απριλίου του 2002. Μέσα σε μια λίμνη αίματος μια γειτόνισσα βρίσκει στο υπνοδωμάτιο του Βουλγαράκη, κατακρεουργημένη την κόρη του Βασούλα. Το κορμάκι της 13χρονης είχε στην κυριολεξία σφαγιαστεί σοκάροντας ακόμη και τον ίδιο τον ιατροδικαστή Χρήστο Λευκίδη.
Το άτυχο αγγελούδι έφερε τραύμα στο χείλος του στόματος, βαθιά τραύματα στον τράχηλο, η καρωτίδα της ήταν τρεις φορές κομμένη, έχει κομμένες φλέβες, βαθιά τραύματα στην περιοχή των νεφρών, στην κοιλιά, στους αγκώνες, στους μαστούς, στα δάχτυλα... Παντού!!! Ο δολοφόνος την είχε κατακρεουργήσει με ένα κουζινομάχαιρο 18 εκατοστών.
Ο Βουλγαράκης εξαφανισμένος είναι ο νούμερο ένα ύποπτος. Η μικρή είχε βρεθεί στα χέρια του λίγο μετά τον σεισμό στην Πάρνηθα καθώς το σπίτι της μητέρας της, που είχε την επιμέλεια, στη Μεταμόρφωση είχε διαλυθεί από το μεγάλο σεισμό του 1999. Ο πατέρας της την πήρε στο χωριό μέχρι η μάνα να αποκαταστήσει την κατοικία της. Τα πρόσκαιρα πατρικά χάδια ξεγέλασαν τη μικρούλα που δεν μπορούσε να φανταστεί τι την περίμενε. Η μητέρα του κοριτσιού Αθανασία Βελεσιώτη κατηγορεί από την πρώτη στιγμή τον Χρήστο Βουλγαράκη ότι εκείνος σκότωσε το αγγελούδι για να την εκδικηθεί επειδή τον είχε εγκαταλείψει.
Λίγο πριν το κακό μάλιστα, είχε ζητήσει και πάλι το παιδί να επιστρέψει σε εκείνη, απόφαση που φέρεται να την είχε ανακοινώσει και η ίδια η αδικοχαμένη Βασούλα στον δήμιό της. Εκείνος μετά το αποτρόπαιο έγκλημα είχε εξαφανιστεί για πέντε μέρες μέχρι που παρουσιάστηκε στη Μονή Τρικόρφου, στη Φωκίδα, όπου και συνελήφθη. Από την αρχή αρνείται την εμπλοκή του στο φρικτό έγκλημα, λέγοντας ότι η κόρη του δολοφονήθηκε από ένα κύκλωμα τοκογλυφίας στο οποίο είχε μπλέξει και τον απειλούσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη δίκη κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναγνώσθηκαν και οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στις οποίες ο Βουλγαράκης φέρεται να ομολογεί στην πρώην σύζυγό του πως είναι ο δράστης του εγκλήματος. Πριν λίγες ημέρες η αποφυλάκιση
Τελικά στις 7 Νοεμβρίου 2018 ο Χρήστος Βουλγαράκης αποφυλακίστηκε με το Συμβούλιο να προβλέπει για εκείνον στο υπόλοιπο της ποινής του να έχει ως τόπο διαμονής την Ιερά Μονή των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, στο Τρίκορφο. Έχει επίσης την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο πρώτο 10ημερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής, ενώ στους περιοριστικούς όρους συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σημειώνουμε ότι η κοινή γνώμη παρακολουθεί συγκλονισμένη και την άλλη τραγική ιστορία με την αποφυλάκιση του παιδοκτόνου Γιώργου Μεταξάκη ο οποίος είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια όσα και τα παιδιά που έπνιξε στον Αλμυρό ποταμό στην Κρήτη το 1999. Αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει 19 χρόνια στη φυλακή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου